Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVAČKI strelci uspešni na Kup-u Srbije u Smederevu - | K-013 Portal

PANČEVAČKI strelci uspešni na Kup-u Srbije u Smederevu

sd pancevo 1813, pancevo, streljastvo

Proteklog vikenda je u Smederevu održano drugo kolo Kupa SS Srbije za mlađe kategorije u disciplinama vazdušnom puškom i pištoljem, na kome je nastupilo osam takmičara Streljačke družine ''Pančevo 1813''.

Marko Ninković je osvojio zlatnu medalju u kategoriji mlađih juniora pištoljem, sa ubedljivim rezultatom od 562 kruga i osvojio još 12 bodova za učešće u Finalu Kupa.

Iva Rakonjac je osvojila bronzanu medalju u kategoriji mlađih juniorki puškom, sa visokim rezultatom od 395 krugova, i osvojila novih 8 bodova za učešće u Finalu Kupa .

Tri boda je osvojio i pionir Jovan Kondić za osmo mesto u disciplini pištoljem sa rezultatom od 173 kruga. Nastupili su i Ognjen Bunčić sa 479 krugova pištoljem i 548 puškom, i Nemanja Đerđević sa 509 krugova pištoljem i 551 puškom.

Priliku za osvajanje novih bodova će imati mladi strelci na trećem kolu 11.marta u Nišu, gde će se održati 18.marta, i Finale Kupa SS Srbije.

U Smederevu su održane pripreme juniorske reprezentacije Streljačkog saveza Srbije za odlazak 2.marta na Prvenstvo Evrope u Talinu u Estoniji. Po odluci stručnog štaba SS Srbije, na čelu sa Draganom Markovićem nastupiće deset takmičara iz Srbije vazdušnom puškom i pištoljem 7.-9.marta, među kojima su i dva takmičara iz Streljačke družine ''Pančevo 1813''.

Juniorskareprezentacijapripreme

Vazdušnom puškom će nastupiti Aleksa Rakonjac, koji je juniorski šampion Srbije, a nastupao je i prošle godine na Prvenstvu Evrope i sa rezultatom od 628,0 krugova postavio novi juniorski rekord Srbije, plasirao se u finale na drugoj poziciji, ali mu je zamalo izmakla medalja i plasirao se na peto mesto. Bio je sedmi junior puškom na Svetskom KUPU juniora, 23. junior na Prvenstvu Sveta i 9. sa ekipom juniora, pobednik na više domaćih i međunarodnih takmičenja, a sa mladom ekipom Srbije osvojio je treće mesto u kvalifikacijama i treće mesto na Finalu Lige mladih Evrope. Na rang listi SS Srbije za 2022.godinu je prvi mlađi junior a drugi junior puškom i stipendista SS Srbije, dok je na rang listi SS Vojvodine prvi na obe liste mlađih juniora i juniora i treći na listi seniora puškom, a bio je i stipendista AP Vojvodine. Aleksa je bio odličan učenik Gimnazije ''Uroš Predić'', a sada je redovan student FON-a u Beogradu.

Vazdušnim pištoljem će nastupiti Marko Ninković, koji je juniorski vicešampion Srbije , iako je još mlađi junior, i debituje na Prvenstvu Evrope. Osvojio je više medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, postavio novi rekord Srbije za kadete pištoljem sa 566 krugova na Prvenstvu Srbije za seniore, a sa mladom ekipom pištoljem je bio treći u kvlifikacijama i četvrti na Finalu Lige mladih Evrope.Na rang listi SS Srbije za 2022.godinu je prvi kadet i drugi junior pištoljem, a na rang listi Vojvodine prvi na sve tri liste kadeta, mlađih juniora i juniora i već četvrti senior pištoljem, kao i stipendista AP Vojvodine . Marko je odličan učenik u Tehničkoj školi ''23.maj'' u Pančevu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS