Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevački veslači dominiraju na Vojvodina Open regati - | K-013 Portal

Pančevački veslači dominiraju na Vojvodina Open regati

veslanje, regata, VK Tamiš, Palić, Vojvodina Open, mladi veslači, zlatne medalje, srebrne medalje, takmičenje na vodi

Internacionalna regata Vojvodina Open, koja je održana na Paliću od 1. do 2. jula, okupila je veslače iz 5 država. Uz idealno sunčano vreme i snažan takmičarski duh, pančevački VK Tamiš se istakao postigavši sjajne rezultate.

Marko Jančikin (VK Tamiš) i Miloš Lavirac (VK Begej) su u dubl skulu za juniore ponovno dokazali svoje kvalitete, osvojivši zlatnu medalju. Ova dvojica veslača su nedavno učestvovala na izbornoj regati za Svetsko juniorsko prvenstvo.

Miloš Boškov, mlađi senior, debitovali je u četvercu skulu sa veslačima iz VK Danubius 1885 i osvojio prvo mesto, donoseći zlatnu medalju. Ovaj uspeh ga približava Svetskom prvenstvu za lake seniore.

Sjajni rezultati su postignuti i u junorskom četvercu skulu, gde su Petar Perić, Lazar Kovačević, Marko Jančikin i Miloš Lavirac (VK Begej) osvojili srebrnu medalju. Takođe, Petar Perić je u skifu za juniore osvojio bronzu.

Ni najmlađi veslači nisu ostali bez medalja. Kosta Vujko i Lazar Stojadinović su, u disciplini četverac skul za pionire u kombinaciji sa veslačima iz VK Danubius 1885, osvojili bronzanu medalju. Iako su se takmičili i u pionirskim skifovima, nisu uspeli da se plasiraju među prva tri mesta. Ipak, zbog njihovih dosadašnjih rezultata, kao i uspeha na regati prošlog vikenda, ušli su u uži izbor pionira koji će biti pozvani da borave i treniraju u Minhenu tokom avgusta ove godine, u sklopu ERASMUS projekta, zajedno sa veslačima iz drugih država.

Naravno, ne treba zaboraviti ni ostale ekipe koje su pokazale veliku borbenost u kvalifikacionim trkama, iako nisu uspele da se plasiraju među prvih troje. Lazar Kovačević je zauzeo drugo mesto u kvalifikacijama skifa za juniore, dok su Milan Uverić i Aleksa Šebek zauzeli četvrto mesto u kvalifikacijama dubl skula za juniore.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS