Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVAČKI VK "Tamiš" nastavlja sa osvajanjem medalja - | K-013 Portal

PANČEVAČKI VK "Tamiš" nastavlja sa osvajanjem medalja

veslanje, veslacki klub tamis, pancevo

U subotu, 17. juna održano je Treće kolo Omladinske lige Srbije u veslanju. Na Mrtvoj Tisi u Čurugu, koja važi za jedan od bačkih bisera prirode, priliku su imali da se takmiče najmlađe kategorije veslača i veslačica iz cele Srbije. Pančevački veslački klub "Tamiš" ni ovog puta nije izostao sa medaljama.

Zapažene rezultate su ostvarile veslačice VK "Tamiš", uzevši dve medalje. U kategoriji dubl skul za kadetkinje, Bojana Jakšić i Nikolina Gerstner su se nakon kvalifikacione trke izborile za drugo mesto i okitile srebrnom medaljom. Kadetkinja Emiliju Jelesijević se po prvi put oprobala u disciplini skif, ali je uprkos tome uspešno završila svoju trku i zauzela treće mesto.

Četiri pionirske posade su se takođe potrkale sa svojim konkurentima iz drugih klubova. U jednoj od disciplina sa najbrojnijom konkurencijom, pionirima Kosti Vujko i Bogdanu Maniću u dubl skulu je izmakla medalja, te su zauzeli četvrto mesto. U istoj disciplini takmičili su se i Balša Davidović i Vidak Kužić Oni su zauzeli drugo mesto u finalu B, što ih je pozicioniralo na šesto mesto u ukupnom plasmanu.

U kategoriji pionirskih skifova, Lazar Stojadinović je zauzeo peto mesto, dok je Stefan Živanov zauzeo treće mesto u kvalifikacijama i ostao bez finala.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS