Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVKA Anđela Vitman u paru s Viktorom Petrovićem osvojila zlato za Srbiju u badmintonu - | K-013 Portal

PANČEVKA Anđela Vitman u paru s Viktorom Petrovićem osvojila zlato za Srbiju u badmintonu

andjela vitman, badminton, pancevo

Pančevka Anđela Vitman u paru sa Viktorom Petrovićem osvojila je zlatnu medalju na badminton turniru 13th MULTI ALARM Hungarian Junior International Championchips koji je od 9. do 12. februara održan u Pečuju, u Mađarskoj.

Na prvom ovogodišnjem međunarodnom turniru u badmintonu za juniore do 19 godina reprezentacija Srbije ponovo je potvrdila visok internacionalni kvalitet i osvajanjem zlatne medalje nastavila uspon ka samom vrhu evropskog badmintona.

Predvođeni trenerom Draganom Antićem, tim u sastavu Anđela Vitman, Viktor Petrović i Nina Bogdanović nastupao je u četiri konkurencije, a na pobedničko postolje popeli su se Anđela Vitman i Viktor Petrović u konkurenciji mešovitih parova.

Prva juniorka sveta u miks dublu i najperspektivniji srpski U19 igrač turnir su započeli iz drugog kola gde su rezultatom 21-8, 21-8 savladali Mađare Adama Baloga i Etelku Karaljos.

U narednom meču protiv poljskog para Igora Jaseka i Julije Vojćik, pokazao je srpski dvojac izuzetnu psihičku stabilnost, te je u trećem odlučujućem setu obezbedio sebi put za nastavak takmičenja.

Kao tornado proleti su Vitman i Petrović u četvrtfinalnom meču protiv Slovenaca Marka Koroša i Nike Bedič (21-4, 21-17), a isti tempo zadržali su i u polu finalu protiv mađarskog para Horvat/Hart ( 21-12, 21-11).

Najsjajnije odličje i prvo mesto izborili su Anđela Vitman i Viktor Petrović u uzbudljivom finalu protiv jakih protivnika iz Francuse Evana Gulan i Agate Kuevas (21-17, 21-17).

“Viktor Petrović i Anđela Vitman su opravdali ulogu favorita. Sa samo jednim izgubljenim setom uz veoma dobru igru, trijumfovali su u konkurenciji mešovitih dublova. Naravno da prostora za napredak ima, ali podsetiću da je ovo njihov prvi nastup posle Evropskog juniorskog prvenstva u Beogradu i verujem da će uz njihovu predanost i rad biti još razloga za radost”, izjavio je pomoćni trener reprezentacije Dragan Antić za portal Badminton saveza Srbije.

On je dodao da je zadovoljan igrom Petrovića u muškom singlu, ali i da je četvtrfinalni meč protiv jakog igrača iz Holandije pokazatelj u kom pravcu treba dalje napredovati.

Učešće reprezentacije Srbije na 13th MULTI ALARM Hungarian Junior International Championships u Mađarskoj podržalo je Ministartvo sporta Republike Srbije kroz obezbeđivanje neophodne finansijske podrške.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS