Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVKA Milica Sekulović prvakinja Balkana u rvanju - | K-013 Portal

PANČEVKA Milica Sekulović prvakinja Balkana u rvanju

rvanje, milica sekulovic, pancevo

U periodu od 05-07. maja ove godine Grčki grad Sidorokastro - Seres bio je domaćin Balkanskog prvenstva u rvanju u konkurenciji kionira i kadeta.

Pančevo je i ovog puta imalo svoje predstavnike i to njih četvoro, a najuspešnija među njima bila je učenica gimnazije "Uroš Predić" i članica RK Crvena zvezda Milica Sekulović, koja je u kategoriji do 53 kg osvojila prvo mesto i postala šampion Balkana.

Miličina kategorija je bila najbrojnija i njen put do zlata je bio u četiri koraka.

Na Đurđevdan su bile eliminacione borbe i u prvom krugu na megdan joj je izašla predstavnica Severne Makedonije Cvetanova, koju je milica dobila na poene 6-0.

viber slika 2023 05 07 15 53 50 030

Meč četvrtfinala je bio duel sa koleginicom iz reprezentacije Mitrović Milanom, koji je pri vođstvu od 3-0 Milica završila "tušem".

U polufinalu se susrela sa domaćom takmičarka Kouteli, meč koji su sudije prekinule pri rezultatu 11-1 za Milicu usled tehničke dominacije.

Nedelja je rezervisana za finalni blok, gde se se u borbi za zlato sastale Milica Sekulović i Marija Vandulaki iz Grčke. Od početka borbe videla se želja za uspehom kod Milice i u prvom ulazu efektno baca protivnicu za četiri poena i koristi priliku da je "tušira" i tako za manje od 30 sekundi završi finalni meč.

viber slika 2023 05 07 15 34 19 903

Stefan Todosijević se okitio bronzanom medaljom, posle poraza u prvom meču od Bugarina Atanasova, u izjednačenoj borbi za bronzanu medalju pobedio je kolegu iz reprezentacije Grujića rezultatom 2-1.

Lena Ećimović i Ognjen Todosijević su izgubili svoje prve mečeve i nisu imali prilike da se kroz repesaž domognu medalja.

Lena Ećimović i braća Todosijević su članovi RK Dinamo.

Posle borbi Milica nije krila svoje oduševljenje i izjavila je sledeće:

"Spremala sam se naporno za ovo takmičenje, očekivala sam medalju, a priželjkivala zlato, jer sam 2021 u Ksantiju bila srebrna, prošle godine u Bukureštu bronzana, na ovaj način kompletirala sam set medalja. Ovo prvenstvo mi je u sklopu priprema za naredna takmičenja koja me očekuju u junu i julu. Iskoristila bih priliku da se zahvalim trenerima Daliboru Peroviću i Akoš Fabijanuna sjajnom vođenju kroz sve mečeve."

viber slika 2023 05 07 15 34 19 925

Treneri ženske reprezentacije Srbije Perović i Fabijan su nam rekli da su zadovoljni rezultatima devojaka jer su u konkurenciji pionirki osvojene dve medalje i to zlato Ivana Gajić, a bronzu Oršja Habi, dok su kod kadetkinja pored Milice medalje uzela i Đeri Iringo srebrnu i Ujhelji Evelin bronzu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS