Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pionir VK Tamiš iz Pančeva učestvovao u kampu “Row to Olympics” - | K-013 Portal

Pionir VK Tamiš iz Pančeva učestvovao u kampu “Row to Olympics”

veslanje, vk tamis, pancevo

Pionir Veslačkog kluba "Tamiš", Kosta Vujko, zajedno je sa još 15 pionira iz Srbije bio učesnik veslačkog kampa “Row to Olympics”, održanog u Minhenu i Hanoveru od 20. do 27. avgusta.

Row to Olympics je kamp koji je bio raspoređen na pet različitih lokacija širom Nemačke, gde je svaki kamp predstavljao jednu od boja na logou Olimpijskih igara. Na kraju, svi učesnici su se sastali u Hanoveru na završnom takmičenju. Pored naših pionira, učestvovali su i pioniri iz Nemačke, Francuske, Italije, Velike Britanije, Češke i Mađarske.

 

Glavni cilj projekta bio je da se najmlađi veslači upoznaju sa veslanjem iz druge perspektive. Najviše pažnje je bilo usmereno na učenje tehnike rimen veslanja, kao i testiranje individualnih sposobnosti. Svaki dan je bio ispunjen aktivnostima koje su vodili animatori, a gde su učesnici mogli da se upoznaju i predstave svojim vršnjacima iz drugih zemalja.

Na finalnom takmičenju, naši pioniri su u crvenom timu zauzeli četvrto mesto u ukupnom plasmanu.

Osim sticanja veslačkog znanja i iskustva, oni su imali priliku da vide kako treniraju vršnjaci iz drugih zemalja, ali i da uporede svoju takmičarsku spremnost.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS