Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website STONI TENIS: Pančevac Marko Milanović osvaja Evropu - | K-013 Portal

STONI TENIS: Pančevac Marko Milanović osvaja Evropu

marko milanovic, stoni tenis

U Dimitrovgradu je završeno prvo Evropsko juniorsko takmičenje u stonom tenisu za sezonu 2023/2024.

Marko Milanović, FIDE majstor šaha i kadetski prvak i vicešampion Srbije u stonom tenisu u singlu i dublu, na ovo višednevno evropsko nadmetanje otputovao je sa reprezentacijom Srbije po pozivu selektora reprezentacije Bojana Crepulje i Daniela Toađera. Pored Marka u toj klasi tim Srbije činili su još trojica najboljih momaka na rang listi naše zemlje: Borisav Rajić, Nemanja Marković i Novak Zagorac. 

Takmičenje je bilo veoma naporno i odvijalo se u više disciplina. Nakon 6 dana celodnevnih borbi protiv najboljih mladih igrača Evrope, najpre po grupama svak protiv svakog, a onda i u "nokaut" sistemu na ispadanje, Marko je u dublu sa svojim partnerom Novakom Zagorcem iz Kruševca osvojio bronzanu medalju i treće mesto u Evropi.

Zanimljivo da su Marko i Novak, iako ne igraju zajedno, partneri još od pre dve godine kada su, tada na prvom zajedničkom nastupu na kadetskom Prvenstvu Srbije, osvojili vicešampionsko mesto u Srbiji. Na ovom Evropskom takmičenju njih dvojica su bili označeni kao drugi od dva para koji su u toj klasi sačinjavali Reprezentaciju Srbije. Prvi par su činili prvak Srbije u singlu Borisav Rajić i drugi po broju bodova Nemanja Marković, a drugi par su bili Marko i Novak Zagorac.

Nesrećna okolnost, po srpsku reprezentaciju, je bila u tome što su se baš u odlučujućem meču za medalju susreli naš Tim 1 protiv Tima 2. Posle teške borbe Marko je pobedio prvaka države Borisava Rajića, Zagorac je dobio Markovića, a nakon toga i u dublu Milanović i Zagorac su savladali Rajića i Markovića. Time je ovom timu reprezentacije Srbije u međusobnom meču pripala pobeda od 3:0 i bronzana medalja na Evropskom turniru.

Marku je ovo treća međunarodna medalja ove godine, a prva Evropska. Podsećamo da je pre nekoliko nedelja na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih održanom u Splitu mladi pančevac osvojio dva prva mesta i zlatne medalje u regionu i u šahu i stonom tenisu, čime je, uz prethodno osvojene državne titule i medalje u oba sporta, Marku ovo najuspešnija sezona u karijeri.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS