Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Streljačka družina "Pančevo 1813" briljirala u Novom Sadu - | K-013 Portal

Streljačka družina "Pančevo 1813" briljirala u Novom Sadu

sd pancevo 1813, streljastvo, pancevo

Proteklog vikenda je u Novom Sadu održano Prvenstvo Vojvodine malokalibarskim sportskim oružjem po A programu za juniorske i seniorske kategorije. Iz Streljačke družine ''Pančevo 1813'' je nastupilo sedam takmičara u više disciplina.

Aleksa Rakonjac je dvostruki šampion za dve juniorske discipline malokalibarskom puškom, a najbolji je bio i među seniorima u trostavu. Najpre je osvojio zlatnu medalju u disciplini trostav sa 3x20 metaka u klečećem, ležećem i stojećem stavu sa rezultatom od 579 krugova, a kasnije i zlatnu medalju u disciplini 60 metaka u ležećem stavu sa rezultatom od 607,6 krugova.

Iva Rakonjac je takođe osvojila dve medalje u dve discipline malokalibarskom puškom za kategoriju juniorki. U disciplini sa 60 metaka u ležećem stavu je osvojila zlatnu medalju sa rezultatom od 607,5 krugova, a u disciplini trostav sa 3x20 metaka je osvojila bronzanu medalju sa rezultatom od 568 krugova.

Ekipa juniora SD ''Pančevo 1813'' je nastupila u obe discipline mk puškom i osvojila drugo mesto i pravo nastupa na Prvenstvu Srbije u kategorijama juniora i seniora.

Pored Alekse, debitovali su Nemanja Đorđević koji je sedmi junior i Ognjen Bunčić koji je osvojio šesto mesto.

U seniorskoj disciplini malokalibarski pištolj slobodnog izbora-PSI sa 60 metaka, mlada ekipa SD ''Pančevo 1813'' je pobedila ekipu SK ''Kikinda'', a Stefan Kešišjan je osvojio srebrnu medalju sa rezultatom od514 krugova, Marko Ninković bronzanu medalju sa 594, a sa 592 kruga je četvrti senior Velimir Ninković. Narednog vikenda će mladi pištoljaši nastupiti u disciplini malokalibarski sportski pištolj na 25 metara u kategoriji juniora, takođe na Prvenstvu Vojvodine.

Za dve nedelje će pančevački takmičari nastupati na međunarodnom takmičenju malokalibarskim sportskim oružjem Grand prix Novog Sada, koje će biti održano na strelištu u Novom Sadu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS