Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Streljaštvo: Uspeh reprezentacije Srbije na Prvenstvu Evrope - nastupili i PANČEVCI - | K-013 Portal

Streljaštvo: Uspeh reprezentacije Srbije na Prvenstvu Evrope - nastupili i PANČEVCI

streljastvo, sd pancevo 1813, pancevo

Reprezentacija Streljačkog saveza Srbije upravo se vratila iz Estonije sa Prvenstva Evrope na kojem je nastupilo 22 takmičara iz Srbije u kategorijama juniora i seniora vazdušnom puškom i pištoljem. Među njima su bila i dva Pančevca iz Streljačke družine'' Pančevo 1813'' koji su nastupali u sastavu juniorske reprezentacije Srbije, Aleksa Rakonjac i Marko Ninković.

Aleksa Rakonjac je osvojio bronzanu medalju i disciplini vazdušnom puškom, u kategoriji juniora u ekipnoj komkurenciji, a za ekipu su nastupali još Marko Ivanović iz Kragujevca i Petar Erdei iz Novog Sada. U finalnom meču je Aleksa bio najuspešniji, kao i u prethodnim eliminacijama i kvalifikaciji za finale, mada je uloga u osvajanju medalje jednaka obzirom da se zbrajaju rezultati sva tri takmičara. Za meč za osvajanje zlatne medalje nedostajao im je samo 1,5 krug.

U takmičenju mešovitih parova Aleksa je nastupio sa Ljiljanom Cvetković iz Niša, a zauzeli su deveto mesto. Od borbe za osvajanje medalje delilo ih je 3,4 kruga.U pojedinačnoj konkurenciji juniora vazdušnom puškom, Aleksa je zauzeo 14. mesto sa rezultatom od 621,8 krugova, što je niže od njegovih uobičajenih rezultata, ali je nedostajalo i malo sportske sreće da učestvuje u finalu. Na prošlogodišnjem Prvenstvu Evrope je bio učesnik finalnog meča na drugoj poziciji, sa rezultatom od 628,0 krugova, koji je i novi rekord Srbije za juniore puškom, a na kraju osvojio peto mesto.

Marko Ninković je uspešno debitovao na Prvenstvu Evrope u disciplini vazdušnim pištoljem, pošto je u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo 35.mesto sa rezultatom od 556 krugova. U disciplini mešovitih parova vazdušnim pištoljem, nastupio je sa Martom Novović iz Gornjeg Milanovca, a zauzeli su 26. mesto u konkurenciji od 54 juniorke i 61 juniora. Trema je učinila svoje, za sve mlade takmičare, ali će imati prilike da se bore za više rezultate i plasmane na narednom Prvenstvu Evrope i ovogodišnjoj Ligi mladih Evrope.

Reprezentacija Srbije je nastupila sa šest ekipa, i jedina jeZemlja koja je osvojila svih šest ekipnih odličja, a druga je po broju osvojenih medalja. Ekipa seniora puškom je osvojila zlatnu medalju, ekipa seniorki puško i seniorki pištoljem su osvojile srebrne medalje, dok su bronzane medalje osvojile ekipe seniora pištoljem, juniorki puškom i juniora puškom. U takmičenju mešovitih parova zlatnu medalju je osvojio srpski par Zorana Arunović i Damir Mikec, dok je Mikec osvojio i zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji pištoljem i novu kvotu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Prethodno je osvojila kvotu i Zorana Arunović.

Slede takmičenja na Prvenstvima Srbije za mlađe kategorije u Beogradu i za seniore u Mionici, Liga mladih Evrope i Svetski Kupovi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS