Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Streljaštvo: Uspešan vikend za SD "Pančevo 1813" - | K-013 Portal

Streljaštvo: Uspešan vikend za SD "Pančevo 1813"

streljastvo, sd pancevo 1813, pancevo

Proteklog vikenda je u Pančevu održano prvo kolo Lige pionira Vojvodine iz serijskog sportskog vazdušnog oružja za sezonu 2023/24.na kojem je Streljačka družina ''Pančevo 1813'' nastupila sa 11 takmičara i bila domaćin takmičenja, za 130 takmičara iz 14 klubova iz Vojvodine.

Ekipa pionira vazdušnim sportskim pištoljem je pobedila sa 456 krugova, a Jovan Kondić je ubedljivo osvojio zlatnu medalju sa visokim rezultatom od 184 kruga, Ognjen Bunčić je osvojio bronzanu medalju sa rezultatom od 168 krugova, a mladi Oliver Zoraje je sa 106 krugova doprineo pobedi ekipe. 

Ognjen Bunčić je nastupio i sa vazdušnom puškom i osvojio zlatnu medalju sa rezultatom od 178 krugova, a sa dva debitanta Ognjen Dželetović sa 132 i Oliver Zoraje sa 127 krugova je osvojio peto mesto za ekipu pionira puškom. Nije nastupio planirani Nikola Flora u obe discipline, zbog obaveza drugih takmičenja.

Ekipa pionirki vazdušnom puškom je osvojila prvo mesto sa rezultatom od 494 kruga, a Ana Negovanović je osvojila bronzanu medalju sa rezultatom od 173 kruga. Za ekipu pionirki su nastupile i Elena Flora sa rezultatom od 163 kruga i Ana Petković sa 158 krugova, debitovala je Jana Isailović sa 85 krugova, a nisu nastupile još tri planirane takmičarke.

Naredna dva kola lige pionira Vojvodine će biti održana u Staroj Pazovi 22. oktobra, u Sremskoj Mitrovici 18. novembra, a slede u Zrenjaninu i Kikindi do kraja godine.

Prošlog vikenda je takođe u Pančevu održano i prvo kolo Lige kadeta i mlađih juniora iz standardnog vazdušnog oružja za sezonu 2023/24. na kojem je Streljačka družina ''Pančevo 1813'' nastupila sa 13 takmičara.

Iva Rakonjac je ubedljivo osvojila zlatnu medalju sa rezultatom od 396 krugova (36 centara i samo 4 devetke) puškom u kategoriji mlađih juniorki, a Ana Negovanović je šesta kadetkinja puškom sa rezultatom od 365 krugova, dok im je za ekipu nedostajala Teodora Kondić koja nije nastupila ovoga puta. 

Marko Ninković je takođe ubedljivo trijumfovao sa rezultatom od 552 kruga u kategoriji mlađih juniora pištoljem, a Jovan Kondić je osvojio srebrnu medalju sa rezultatom od 541 krug, i četvrti je mlađi junior.

Ekipa mlađih juniora pištoljem je osvojila drugo mesto sa Markom, Jovanom i debitantom Andrejem Jeftinićem (472) koji je nastupio i u ekipi kadeta.

Ekipa kadeta pištoljem je osvojila prvo mesto jer je jedina bila kompletna, a nastupili su Jovan, Andrej i mladi Oliver Zoraje sa 356 krugova. Nisu nastupili Nikola Flora, Ognjen Bunčić i Nemanja Đorđević zbog preklapanja nastupa puškom.

Ekipa mlađih juniora puškom, za koju su nastupili Nemanja Đorđević, koji je šesti sa 549 krugova i Ognjen Bunčić koji je osmi sa 547 krugova nije bila kompletna, kao ni ekipa kadeta, ali će u narednim takmičenjima biti kompletne obe ekipe sa uključenjem Nikole Flora i Ognjena DŽeletovića.

Naredno kolo će biti održano u Zrenjaninu 19. novembra, a treće u Vrbasu u januaru naredne godine, na kojima će svih dest najboljih po kategorijama sakupljati bodove za učešće u Finalu Lige u martu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS