Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Svetska bronza za Pančevca Iliju Serafimovića - | K-013 Portal

Svetska bronza za Pančevca Iliju Serafimovića

ilija serafimovic, sah, pancevo

Od 2. do 9. septembra u Gruziji, u gradu Batumi, održano je 46. Svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema. Nastupilo je preko 150 takmičara iz 30 zemalja.

Mladi Pančevac, Ilija Serafimović, internacionalni majstor u rešavanju šahovskih problema, bio je član našeg državnog tima, zajedno sa velemajstorima Marjanom Kovačevićem i Vladimirom Podinićem.

Reprezentacija Srbije je, pre početka prema prosečnom rejtingu, bila rangirana kao 7. i baš na tom mestu je i završila takmičenje.

Kada je izgledalo da će naši rešavači prekinuti dugogodišnju tradiciju osvajanja trofeja na Svetskim prvenstvima, na scenu je stupio naš 19-godišnji sugrađanin. Poslednjeg dana nadmetanja, zablistao je u, za gledaoce, najatraktivnojoj disciplini, brzom rešavanju šahovskih problema, popularnom Solving šou. Turnir je igran po švajcarskom sitemu u 9 kola, a mladi Serafimović je završio kao treći, osvojivši bronzanu medalju u konkurenciji 28 takmičara iz 10 zemalja.

Ovim rezultatom Ilija je nastavio niz uspeha na prvenstvima sveta koji je započeo još 2016. godine i ponovo našoj državi i gradu doneo odličje.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS