Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Takmičari Streljačke družine "Pančevo 1813" nastupili na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu - | K-013 Portal

Takmičari Streljačke družine "Pančevo 1813" nastupili na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu

streljastvo, sd pancevo 1813, pancevo

Proteklog vikenda, Novi Sad je bio domaćin Prvenstva Srbije u streljaštvu sportskim oružjem za seniore, a na ovom prestižnom događaju su se istakli takmičari iz Streljačke družine "Pančevo 1813".

Ekipa seniora u disciplini mk pištolj slobodnog izbora (PSI), koja je uključivala tri juniora, ostvarila je izuzetan uspeh osvojivši drugo mesto. Oni su za dlaku zaostali za ekipom iz Kikinde, dok su bili ispred nekompletne ekipe pod nazivom "Akademac". Velimir Ninković je zasluženo osvojio srebrnu medalju sa 512 krugova, Marko Ninković je stigao do bronzane medalje sa 504 kruga, dok je Stefan Kešišjan zauzeo peto mesto sa 487 krugova.

Aleksa Rakonjac, koji je poznat kao juniorski šampion, takođe je ostvario značajan uspeh. U finalu seniorske konkurencije u disciplini mk puška trostav (3x20 metaka), zauzeo je četvrto mesto sa ličnim rekordom od 585 krugova. U kvalifikacionom meču je takođe bio impresivan, osvojivši peto mesto. Njegove precizne puškaške veštine su bile posebno uočljive, postigavši 194 kruga u klečećem stavu, 196 u ležećem i odličnih 195 krugova u najzahtevnijem stojećem stavu.

Iva Rakonjac, koja je osvojila vicešampionsku titulu na Prvenstvu Srbije za juniorke, nije zaostajala za uspehom svojih kolega. U seniorskoj konkurenciji discipline sa 60 metaka u ležećem stavu, zauzela je deveto mesto sa rezultatom od 601,6 krugova.

Ovo prvenstvo označava završetak sezone za juniore i seniore, ali takmičenja će se ponovo nastaviti u oktobru. U narednim događajima, očekuju nas takmičenja pionira sa serijskom mk puškom i seniora sa pištoljem velikog kalibra na Prvenstvima Vojvodine i Srbije. Takođe, mladi pištoljaš Jovan Kondić ima izuzetnu priliku da pokaže svoj talenat jer će od 1. do 8. avgusta učestvovati u Kampu perspektivnih takmičara SS Srbije koji se održava u Karatašu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS