Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Veliki uspeh plivača PANČEVAČKOG Dinama na takmičenju u Kruševcu - | K-013 Portal

Veliki uspeh plivača PANČEVAČKOG Dinama na takmičenju u Kruševcu

plivanje, pk dinamo, pancevo

U Kruševcu je u subotu, 13.maja, održan medjunarodni plivački miting "Šarengradski kup 2023". Na takmičenju su učestvovali plivači iz Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Od ukupno 359 prijavljenih takmičara, boje Dinama branilo je 12.

Sjajne rezultate postigli su pančevački plivači, a jedina plivačica koja se okitila medaljama je Darija Veličkovski. Ona je osvojila dve medalje i to I mesto u disciplini 100m delfin i II mesto u disciplini 100m prsno.

Stefan Miltenović, osvojio je tri bronzane medalje i to u trkama na 50, 100 i 200m kraul.

Martin Ćirković I mesto u disciplini 100m prsno, a Martin Husarik II mesto na 50m ledjno.

Najuspešniji su bili Milutin Jocić i Miloš Pantić.

Milutin je osvojio tri zlatne medalje i to u disciplinama 50m kraul, ledjno i delfin stilom, a Miloš dve zlatne medalje na 50m kraul i ledjno i treće mesto na 50m delfin.

Milutin je proglašen za najuspešnijeg takmičara za kategoriji dečaka 10 godina, a Miloš u ketegoriji 9 godina.

Na Adi Ciganliji, u nedelju, 14.maja , u organizaciji Srpskog saveza plivanja na otvorenim vodama, održan je II medjunarodni miting "Belgrade open water 2023".

Ovo takmičenje sastojalo se od 4 trke, ORANGE WAVE-1,5 km, BLUE WAVE-3 km, GREEN WAVE-5 km i RELAY WAVE.

Iako vreme nije išlo na ruku takmičarima, članovi naše masters grupe, Slobodan Stančul i Kosta Mirković, nisu se pokolebali i učestvovali su na ovom takmičenju.

Slobodan je učestvovao u trci od 5km. Ovu trku isplivao je sa vremenom 1:18.15, dok je Kosta trku od 3km završio sa vremenom 51:48.

Obojica su osvojili prva mesta i zlatne medalje.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS