Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Veslanje: Pančevac Boško Bjelajac trijumfovao u Mihnenu - | K-013 Portal

Veslanje: Pančevac Boško Bjelajac trijumfovao u Mihnenu

veslanje, bosko bjelajac, minhen, vk tamis, pancevo

U Mihnenu je ovog vikenda, od 27. do 30. jula, održana EuroMasters 2023 regata. Odziv veslača je bio izuzetno veliki, a među 3000 prijavljenih, našao se i Boško Bjelajac koji je u bojama VK "Tamiš" ostvario veliki uspeh.

Boško je trijumfovao u trci skifova u svojoj starosnoj kategoriji i zauzeo šampionsko prvo mesto i zlatnu medalju. Prvog dana svoju kvalifikacionu trku je izveslao sa najboljim vremenom u konkurenciji koju su činile 70 posada iz drugih evropskih zemalja. Finalna trka je ipak bila više napeta, jer je nemački veslač sve vreme predvodio, ali je Boško u završnici trke uspeo da preuzme vođstvo i prođe prvi kroz cilj.

Ništa manji uspeh nije izostao ni u trkama dubl skulova. Boško je zajedno sa svojim prijateljem i veslačem iz Slovenije, Igorom Božeglavom, takođe osvojio zlatnu medalju trećeg dana regate.

Trku u dubl skulu u kombinaciji sa veslačem VK "Crvena zvezda" iz Beograda, Milošem Kuzmanom, završio je zauzevši drugo mesto u svojoj grupi, te posada nije uspela da se kvalifikuje za dalje takmičenje.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS