Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vuk i Aljoša Kanački iz PANČEVA učestvuju na Evropskom prvenstvu u šahu - | K-013 Portal

Vuk i Aljoša Kanački iz PANČEVA učestvuju na Evropskom prvenstvu u šahu

vuk kanacki, aljosa kanacki, sah, sh aljehin, pancevo

Od od 4. do 15. septembra  u rumunskom gradu Mamaji biće održano Evropsko prvenstvo u redovnom šahu za mlađe kategorije.

Na prvenstvu učestvuje preko 1000 učesnika iz cele Evrope, a našu zemlju će predstavljati ukupno 16 mladih šahista u različitim uzrasnim kategorijama.

Među 16 reprezentativaca naše zemlje su i dvojica Pančevaca, Aljoša i Vuk Kanački, članovi ŠK Aljehin iz Pančeva. Aljoša će biti jedini predstavnik Srbije u grupi dečaka do 10 godina, a Vuk će zajedno sa Pavlom Ćirićem iz Niša biti predstavnik Srbije u grupi dečaka do 16 godina.

Aljoši će ovo biti treće učešće na evropskom prvenstvu. 2021. je evropsko prvenstvo u redovnom šahu održano online zbog korone a Aljoša je bio predstavnik Srbije u grupi dečaka do 8 godina.

Krajem iste godine je na evropskom prvenstvu u ubrzanom i brzopoteznom šahu osvojio 14. mesto u ubrzanom šahu i 12. mesto u brzopoteznom šahu u grupi dečaka do 8 godina. Vuku je ovo drugo učešće na evropskom prvenstvu, prvo u redovnom šahu, nakon učešća na evropskom ubrzanom i brzopoteznom prvenstvu na kome je bio među najuspešnijim učesnicima iz Srbije u grupi dečaka do 14. godina. Na istom prvenstvu je bio i jedan od 4 člana ekipe Srbije do 14 godina koja je igrala ekipno reprezentativno takmičenje.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS