Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odbojkašice i odbojkaši Srbije dobili protivnike na evropskim prvenstvima sledeće godine - | K-013 Portal
odbojkaska reprezentacija srbije

Odbojkašice i odbojkaši Srbije dobili protivnike na evropskim prvenstvima sledeće godineŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće naredne godine na Evropskom prvenstvu u Grupi A u Gentu sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom, odlučeno je danas žrebom u Napulju.

Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkašica igraće se od 15. avgusta do 3. septembra 2023. godine u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji.

 
U Grupi B u Veroni, Monci i Torinu igraće domaćin Italija, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Švajcarska.
 
Takmičenje u Grupi C održaće se u Diseldorfu, a osim domaće selekcije Nemačke igraće još Azerbejdžan, Turska, Češka, Švedska i Grčka.
 
U Grupi D u Talinu igraće domaćin Estonija, Finska, Holandija, Francuska, Slovačka i Španija.
 
Evropsko prvenstvo za odbojkaše biće održano od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.
 
Reprezentacija Srbije igraće u Grupi A u Rimu, Perudji i Ankoni protiv domaćina Italije, Švajcarske, Nemačke, Belgije i Estonije.
 
U Grupi B u Varni igraće domaćin Bugarska, Finska, Slovenija, Ukrajina, Hrvatska i Španija.
 
U Grupi C u Skoplju su domaćin Severna Makedonija, Crna Gora, Poljska, Holandija, Češka, Danska.
 
U Tel Avivu igraće se utakmice u Grupi D, a uz domaćina Izrael igraće Rumunija, Francuska, Turska, Portugal i Grčka.
 
Na oba evropska prvenstva plasman u osminu finala obezbediće po četiri ekipe iz svake grupe, a zatim slede četvrtfinala, polufinala, utakmice za treće mesto i finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.