Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zlatnim odbojkašicama Srbije 300.000 evra od Ziđina - | K-013 Portal
zidjin, odbojka, odbojkasice srbije

Zlatnim odbojkašicama Srbije 300.000 evra od ZiđinaPredstavnici kompanija Srbija Ziđin Majning i Srbija Ziđin Koper potpisali su danas u Boru ugovor sa Odbojkaškim Savezom Srbije o donaciji 300.000 evra reprezentativkama Srbije u odbojci.

One su na nedavnom Svetskom prvenstvu osvojile zlatnu medalju.

 
U ime kineskih kompanija koje posluju u Srbiji, ugovore su potpisali zamenik generalnog direktora SZK Džejson Džang i zamenik generalnog direktora SZM Đen Siming, a ispred Odbojkaškog saveza generalni sekretar te organizacije Ivan Knežević.
 
Džejson Jang je podvukao da cilj Ziđina "nije samo razvoj rudarstva, već istovremeno i razvoj cele društvene zajednice u Srbiji".
 
"Podržavajući sport i odbojkašice cilj nam je i da produbimo odnose dve države", rekao je on i najavio da će ta kineska kompanija, koja posluje u Boru, "nastaviti da doprinosi razvoju zajednice ali ekonomskom razvoju Srbije".
 
Nekadašnji odbojkaš reprezentacije Srbije Đula Mešter, zahvalio je kineskim kompanijama na podršci i ocenio da je ova donacija "nagrada našim odbojkašicama za trud i borbu na terenu, ali i prilika za nastavak saradnje".
 
"Velika nam je čast što Odbojkaški savez Srbije učestvuje u izgradnji dobrih međunarodnih odnosa Kine i Srbije", dodao je Mešter, prvi potpredsednik Saveza.
 
Kazao je da je misija Odbojkaškog saveza "stvaranje uslova za velike retultate muške i ženske reprezentacije i još zlatnih medalja".
 
"Sledeće godine predstoji nam Evropsko prvenstvo, a za dve nas očekuje Olimpijada u Parizu, gde ćemo ponovo 'napasti' zlato, jer je to jedina medalja koja nam nedostaje", kazao je Mešter.
 
Odbojkaški savez je kineskim kompanijama poklonio dres reprezentativke Tijane Bošković i lopte potpisane od strane svih reprezentativki. Odbojkaški funkcioneri su potom obišli rudnike bakra Veliki Krivelj i "zeleni rudnik" Čukaru Peki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.