Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković stao na korak do velikog preokreta - Rud u finalu Monte Karla - | K-013 Portal

Đoković stao na korak do velikog preokreta - Rud u finalu Monte Karla

đoković novak, monte karlo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je od Norvežanina Kaspera Ruda u polufinalu mastersa u Monte Karlu sa 2:1, po setovima 4:6, 6:1 i 4:6.  

Bio je ovo njihov šesti međusobni duel i prva pobeda norveškog tenisera. Rival u finalu biće mu Grk Stefanos Cicipas, koji je u prvom polufinalu savladao Italijana Janika Sinera 6:3, 3:6, 6:4.

Rud je odigrao odličan meč i za razliku od prethodnih Đokovićevih protivnika uspeo da iskoristi nekarakteristično slabu igru prvog tenisera sveta.

Već u prvom gemu na meču Đoković je izgubio svoj servis, čime je još jednom pokazao da se ne nalazi u najboljoj formi.

Raspoloženi Rud je u petom gemu ponovo uspeo da napravi brejk i delovalo je da će brzo doći do prvog seta. Uspeo je Đoković međutim da već u šestom gemu uzvrati, ali do kraja seta nije značajnije pripretio protivniku koji je osvojio prvi set u karijeri protiv favorizovanog protivnika.

U nastavku je međutim Đoković zaigrao značajno bolje. U drugom gemu je napravio brejk, koji je potvrdio, a kasnije u šestom gemu još jednom oduzeo servis protivniku i ubedljivo došao do izjednačenja.

Uspeo je Đoković da se vrati u meč uprkos velikom broju grešaka, ali i izuzetno malom procentu pogođenih prvih servisa, zbog čega je i Rud bio vidno nezadovoljan svojom partijom u drugom setu.

Delovalo je stoga da će Đoković kao i mnogo puta tokom karijere uspeti da mentalno slomi protivnika, čak i kada ne igra svoj najbolji tenis, ali se Rud nije predavao.

Osvojio je prvi gem na svoj servis, napravio brejk, koji je odmah zatim i potvrdio. Đoković se međutim trgao i uzvratio brejk u sedmom gemu, dok je podrška za srpskog tenisera bila sve glasnija.

Međutim, pri rezultatu 5:4 za Ruda, Đoković je odigrao verovatno i najgori servis gem na meču, dozvolivši protivniku tri meč lopte. Usledila su dva odlična servisa, ali i dupla servis greška, kojom je Đoković završio učešće na turniru.

Velike amplitude u igri, ali i mnogobrojne greške prilikom smeč udaraca u ključnim momentima koštale su Đokovića plasmana u novo finale i ostavile ga bez šanse da po treći put osvoji masters u Monte Karlu.

Što se Ruda tiče, on će se u finalu sastati sa Grkom Stefanosom Cicipasom koji je ranije u toku dana pobedio Janika Sinera.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 5.950.575 evra.

Đoković: Razočaran sam, sem tog poslednjeg udarca, zaslužio sam pobedu

Naravno da sam razočaran, bilo je veoma blizu. Imao sam svoje šanse, ali, taj poslednji gem nije bio dobar. Mislim da sam, sem tog poslednjeg udarca, zaslužio pobedu, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković posle poraza od Kaspera Ruda u polufinalu Mastersa u Monte Karlu (2:1).

"Moja igra je imala oscilacije. Pozitivna stvar je da sam uspeo da se vratim nakon izgubljenog prvog seta i da sam pronašao dobru igru. Ima i pozitivnih stvari koje mogu da izvučem iz ovog turnira, ali svakako sam razočaran zbog poraza“, rekao je Đoković na konferenciji za medije, a preneo Sport klub.

Navikao sam na veoma visoke standarde u smislu očekivanja i rezultata i to što još uvek nemem titulu ove godine, u poređenju sa poslednjih recimo 15 godina, nije sjajan sezona, naglasio je Đoković.

"Igrao sam polufinale u Australiji, pa sada ovde. Igrao sam samo tri turnira ove godine. Normalno je i očekivati da imam neke sezone koje ne počnu dobro, a ovo je jedna od njih. Nadam se da mogu da popravim rezultate, ali mislim da sam igrao dobro. Nadam se da ću na narednim turnirima moći da igram bolje“, poručio je Đoković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS