Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković u Monte Karlu za prvu titulu u godini - | K-013 Portal

Đoković u Monte Karlu za prvu titulu u godini

monte karlo, masters, novak djokovic

Počinje prvi masters turnir na šljaci u sezoni. Dvostruki osvajač Monte Karla Novak Đoković prvi je nosilac, a Andrej Rubljov branilac titule. Janik Siner će nastojati da nastavi izuzetan početak godine, dok će Karlos Alkaraz drugi put igrati u Kneževini Monako.  

Đoković je 2015. osvojio drugu krunu u Monte Karlu, a u poslednjih sedam godina nije uspeo da prođe dalje od četvrtfinala. Srpski teniser će u Kneževini Monako tražiti šansu da osvoji prvu titulu u sezoni i treću u karijeri na prvom masters turniru na šljaci.

Đoković je u dosadašnjem delu sezone odigrao 11 mečeva, ostvario je osam trijumfa i tri poraza. Na Australijan openu je poražen od Janika Sinera u polufinalu, a na turniru u Indijan Velsu u trećoj rundi eliminisao ga je Luka Nardi. Pored toga, na početku godine savladao ga je Aleks de Minor, u četvrtfinalu Junajted kupa.

Neubedljiva igra Đokovića i početak godine bez trofeja doveli su do toga da se srpski teniser rastane sa trenerom Goranom Ivaniševićem, pred početak sezone na šljaci. Može se reći da najbolji teniser sveta svih vremena posle dugog perioda na neki od velikih turnira ne odlazi kao izraziti favorit.

Srpski teniser je pred početak mastersa u Monte Karlu istakao da mu očekivanja od turnira nisu velika, s obzirom na način na koji je igrao ove godine, ali i rezultati koje je ostvario u Monaku prethodnih sezona.

Đoković je u prvom kolu slobodan, a u drugom će se sastati sa pobednikom u duelu između Romana Safjulina i Đaumea Munara.

Ostali srpski predstavnici na turniru

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u glavni žreb Monte Karla, poražen je u prvom kolu kvalifikacija od Aleksandera Milera.

Kecmanović je 50. igrač sveta i favorit u meču protiv italijanskog tenisera. Do sada su odigrali samo jedan međusobni duel, prošle godine na Indijan Velsu, a srpski igrač bio je bolji.

Laslo Đere će u prvom kolu igrati protiv dvostrukog uzastopnog šampiona u Kneževini Monako Stefanosa Cicipasa. Đere i Cicipas su do sada odigrali tri meča, a srpski teniser nijednom nije uspeo da savlada Grka.

Siner favorit

Glavni favorit za trijumf u Monte Karlu je bez sumnje Italijan Janik Siner. Ovu vrstu priznanja pre početka turnira Siner je stekao zahvaljujući odličnom početku sezone. Drugi reket sveta je napravio sjajan skor od 22 pobede, sa samo jednim porazom.

Posle trijumfa na Australijan openu, Siner je osvojio turnir u Roterdamu, a onda i masters u Majamiju. Jedini poraz do sada u sezoni doživeo je u polufinalu Indijan Velsa od Karlosa Alkaraza.

Italijan je prošle godine stigao do polufinala, a ove godine uz veliko samopouzdanje sigurno da može da napravi bolji rezultat. Siner je u prvom kolu slobodan, a u drugom će igrati protiv pobednika duela između Sebastijana Korde i Alehandra Davidoviča-Fokine.

Karlos Alkaraz je osvojio titulu u Indijan Velsu i stigao do osmine finala u Majamiju. Španac će tek drugi put igrati u Monte Karlu. Prošle godine nije igrao na turniru, a 2022. je stao u drugom kolu.

Španac je u prvom kolu slobodan, a turnir će početi protiv Feliksa Ože-Alijasima ili Luke Nardija. Alkaraz se nalazi u istoj polovini žreba gde je i Novak Đoković.

Danil Medvedev je osvojio prvu titulu na šljaci prošle sezone u Rimu, taj rezultat ga može podstaći da se nada dobrom ishodu na ovogodišnjem izdanju turnira u Monte Karlu.

Najbolji rezultat ruskog tenisera ove sezone bilo je finale Australijan opena, dok je istaknuti učinak u Monte Karlu ostvario 2019. godine kada se plasirao u polufinale.

Medvedev u drugom kolu očekuje pobednika meča Džordan Tompson - Gael Monfis.

Andrej Rubljov je prošle sezone u Monte Karlu osvojio prvu masters titulu u karijeri, savladao je Holgera Runea u finalu.

Šesti igrač na ATP listi počeće odbranu titule protiv Alekseja Popirina ili Korantena Mute i mogao bi da igra sa Đokovićem u četvrtfinalu.

Stefanos Cicipas ima lepe uspomene u Monte Karlu - osvojio je trofej 2021. i 2022. Grk je trenutno van najboljih 10 svetskih tenisera, a kao 12. nosilac nada se povratku dobre forme.

Vremešni Sten Vavrinka je dobio "vajld kard" i startuje protiv 11. nosioca Aleksa de Minora. Vavrinka je šampion turnira iz 2014. godine, u finalu je pobedio Rodžera Federera.

Pobednik tutnira u Monte Karlu dobiće 1.000 poena i 919.075 dolara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS