Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fantastičan povratak Đoković na šljaku - Safijulin bez ikakve šanse, Muzeti naredni rival - | K-013 Portal

Fantastičan povratak Đoković na šljaku - Safijulin bez ikakve šanse, Muzeti naredni rival

đoković nova, tenis, monte karlo

Prvi reket sveta Novak Đoković uspešno je započeo učešće na mastersu u Monte Karlu pošto je u drugom kolu savladao Rusa Romana Safijulina sa ubedljivih 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

Novak je nemilosrdno protiv Safijulina započeo učešće na turniru u Monte Karlu koji nije osvojio još od 2015. godine.

Meč srpskog i ruskog tenisera trajao je 70 minuta, a Safijulin ni u jednom trenutku nije bio u meču.

Činilo se da je Đoković iskoristio lošiju igru ruskog tenisera da što pre završi meč jer su mu pretili i kišni oblaci okji su pretili da potencijalno prekinu susret, pa je srpski teniser imao dodatni motiv da meč što pre privede kraju.

Novak je već u prvom gemu prvog seta bez problema oduzeo servis rivalu, nakon čega je osvojio još tri gema u nizu i poveo sa 4:0.

Tada je Safijulin uspeo da se upiše u semafor, ali je svetski broj jedan sa nova dva vezana gema završio posao u prvom delu meča.

Rus je bio agresivan, ali ne i dovoljno dobar da zapreti srpskom teniseru.

Drugi set Safijulin je otvorio drugačijom strategijom, igrao je defanzivnije, uspevši da osvoji drugi gem na svoj servis na meču i izjednači na 1:1.

Novak je potom ponovo uspeo da povede sa 4:1, nakon čega je Rus uspeo da osvoji treći i poslednji gem na meču i to je bilo sve što je viđeno od njega.

Đoković je imao čak 19 brejk lopti od kojih je iskoristio pet. Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 5.950.575 evra.

Muzeti rival Đokoviću u osmini finala, srpski teniser ima priliku za revanš

Italijanski teniser Lorenco Muzeti biće rival Novaku Đokoviću u osmini finala Mastersa u Monte Karlu, pošto je večeras u drugom kolu savladao Francuza Artura Filsa 6:3, 7:5.

Biće to repriza prošlogodišnjeg duela, takođe u osmini finala, kada je Muzeti pobedio 4:6, 7:5, 6:4. To je njegova i jedina pobeda protiv Đokovića u četiri dosadašnja međusobna duela.

Đoković: Dobar posao na treningu se oslikao na meču

Novak Đoković istakao je nakon pobede nad Romanom Safijulinom da je odigrao dobar meč.

"Odigrao sam jako dobar meč. Šljaka je uvek zahtevna podloga, uvek zahteva pripremu za mene i moj stil igre, da bih se adaptirao i došao do potrebnog nivoa", rekao je Đoković.

Meč srpskog i ruskog tenisera trajao je 70 minuta, a Safijulin ni u jednom trenutku nije bio u meču.

"Prošle godine sam takođe odigrao odlično u prvom meču, pa sam izgubio drugi. Nadam se da će sada biti drugačije. Sutra imam dan odmora, treniraću. Nastavljam da radim u istom tempu, mislim da smo dobar posao uradili na treninzima i sada se to oslikava na meču, što mi je jako drago", istakao je Đoković.

Novak je nemilosrdno protiv Safijulina započeo učešće na turniru u Monte Karlu koji nije osvojio još od 2015. godine.

Podsećanja radi, Đoković je nakon prekida saradnje s Goranom Ivaniševićem zvanično još uvek bez trenera. Nenad Zimonjić poslednjih nedelja radi sa Đokovićem.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS