Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Advokat Ninić: Zakoni važe samo za kritičare režima, ali ne i za burazere i kumove vrha države - | K-013 Portal

Advokat Ninić: Zakoni važe samo za kritičare režima, ali ne i za burazere i kumove vrha države

ivan ninic, advokat

Advokat Ivan Ninić izjavio je danas da aktuelna naprednjačka vlast najčešće zloupotrebljava pritvor kao instrument za sejanje straha, zastrašivanje i revanšizam.

Ninić je za današnje izdanje lista Nova ocenio da to što se osumnjičeni za krivična dela koji su bliski vlasti puštaju iz pritvora, šalje poruku da „zakoni u Srbiji važe samo za boraniju i sirotinju ili kritičare režima na društvenim mrežama“.

Ninić je govoreći o tome što je osumnjičeni za posredovanje u prostituticiji Vuk Stanković, partner u tom „poslu“ sa braćom Panić, sinovima kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pušten nakon 48 sati iz pritvora da se brani sa slobode, rekao da se time šalje poruka da zakoni ne važe za „burazere i kumove iz vrha države“.

„Sam Vučić je nedavno ponosno rekao da ima 75 kumova, što samo po sebi, kada imamo u vidu primere Nikole Petrovića i Petra Panića, umesto srpske tradicije, zapravo ilustruje razmere naše kolektivne propasti i anarhije“, rekao je Ninić.

On je podsetio i na primer oružanog obračuna u Banjskoj, na Kosovu, u kome su poginula četvorica muškaraca, dok osumnjičeni Milan Radoičić, koji je javno priznao da je organizovao naoružanu grupu ljudi koja je učestvovala u incidentu, „nijednu noć nije prespavao u pritvoru“.

„To najbolje potvrđuje kako se pravosuđe odnosi prema ljudima koji su bliski režimu. Javnost je mogla da vidi kakav tretman pred sudom i zakonom imaju studenti, a kakav Radoičić i ekipa Petra Panića“, kazao je Ninić.

On je dodao da su „naprednjaci formirali jednu kastu, čija su okosnica braća i kumovi, za koje zakoni ove države ne važe“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS