Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Beogradski taksisti nezadovoljni zbog nelojalne konkurencije i uslova rada, najavili protest - | K-013 Portal

Beogradski taksisti nezadovoljni zbog nelojalne konkurencije i uslova rada, najavili protest

beograd, taksi, taksi udruzenje

Udruženje nezavisnih taksista Beograd apelovalo je na nadležne organe da reše probleme nelegalnih taksista, najavljujući da će, ukoliko se to ne desi, organizovati blokadu ključnih tačaka u gradu, saopšteno je danas.

Taksisti navode da je na beogradskim ulicama prisutan veliki broj vozila koja se nelegalno bave uslugama prevoza i da su se obratili Sekretarijatu za javni prevoz tim povodom, ali da nisu dobili odgovor.

„Beograd je suočen s opasnim nivoom bezakonja i javašluka u taksi prevozu. Nelegalne aktivnosti, poput neautorizovanog rada preko aplikacija i sajtova, postaju sve prisutnije, čime se krše zakonske regulative i ugrožava pravična konkurencija“, naveli su.

U saopštenju se ukazuje da su zbog toga od Sekretarijata za javni prevoz Beograda zatražili održavanje hitnog sastanka, ali da oni ne reaguju.

Dodaje se da nelegalni prevoznici „narušavaju bezbednost i kvalitet prevoza“, kao i da su taksisti pod velikim ekonomskim pritiskom, zbog rasta inflacije i cene goriva.

„Tražimo usklađivanje cena taksi usluga sa zakonom i tržišnim uslovima, kako bismo sprečili dalje urušavanje kvaliteta usluge i ekonomske sigurnosti naših taksista i njihovih porodica. Podneli smo predloge za izmene zakona i gradskih odluka, ciljajući na jasniju regulaciju sektora i osiguranje pravednog tretmana za sve učesnike“, saopštilo je to udruženje.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS