Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Građani u Novom Sadu zvali policiju jer je firma, osnovana pre nedelju dana, dala milione za plac - | K-013 Portal

Građani u Novom Sadu zvali policiju jer je firma, osnovana pre nedelju dana, dala milione za plac

novi sad, telep

Na licitaciji je danas prodata parcela u novosadskom naselju Telep, na kojoj je bio planiran park zbog čega su građani podnosili peticiju da se tu ne gradi.

Kupac za oko 6,3 miliona evra je firma „Dama gradnja“ kao jedini ponuđač – piše 021.rs koji je naveo da je ta firma osnovana 26. marta ove godine.

Građani Telepa i predstavnici organizacija i političkih pokreta koji su bili na licitaciji, pokušali su da spreče tu prodaju.

Komisija im je objasnila da za to nema osnova i u zapisnik je unet podatak da su „predstavnici javnosti protestovali na licitaciji jer smatraju da je to nezakonit posao“.

Građani su zatim pozvali policiju i dali izjave o tome da sumnjaju da je izvršeno više krivičnih dela, zbog čega su tražili da interveniše tužilaštvo.

Obavešteni su da će njihov zahtev biti prosleđen Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva zaduženom za borbu protiv korupcije – dodaje 021.rs.

Predstavnici „Telepske inicijative“ i nekoliko opozicionih političkih stranaka i pokreta su rekli da nije završena odbrana parka i da će već sutra nastaviti da sade drveće, postavljaju klupe i uređuju prostor da bi sprečili građevinske radove.

U decembru 2022. godine deo prostora namenjenog parku na tom mesu je prodat kompaniji „Karin invest“.

Na toj prodatoj parceli biće umesto parka stambeni kompleks sa „lamelama“ do 12 spratovasa 364 stana i pet poslovnih prostora, kao i garaža s dva podzemna nivoa s 405 parking mesta.

Vlast je u međuvremenu donela plan za sličan kompleks i na parceli koja je danas prodata.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS