Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Isključena iz studentske organizacije FPN zbog učešća u postizbornim protestima - | K-013 Portal

Isključena iz studentske organizacije FPN zbog učešća u postizbornim protestima

emilija milenkovic, demos, izbacivanje

Predsedništvo Demokratske organizacije studenata (DEMOS) Fakulteta političkih nauka isključilo je studentkinju i aktivstikinju Emiliju Milenković iz te organizacije.

U odluci koju je potpisala predsednica DEMOS Milica Kostin, navodi se da je Milenković prekršila više članova Statuta organizacije, a mera isključena izrečena joj je zbog „neaktivnosti, rušenja ugleda organizacije ili rada suprotnim ciljevima Statuta DEMOS“.

Milenković je bila aktivna u grupi „Borba“ koja je organizovala proteste sa zahtevom da se ponište izbori, otvori i ažurira birački spisak, a u januaru ove godine posetila je Brisel gde je o izborima u Srbiji razgovarala sa evroparlamentarcima.

DEMOS je na Instagramu naveo da je Milenković prekršila član Statuta obavaljanjem poslova van konsultacija i izveštavanja Predsedništva DEMOS, mešanjem dnevnopolitičkog narativa u poslove organizacije, kojim se narušava dogovor na nivou koalicije i izražavanjem stavova suprotnih interesima koalicije, kao i neprisustvovanjem na sednicama organa čiji je član.

Ta organizacija navela je da je pored kršenja više članova statuta, dodatni razlog za tu odluku prvenstveno interes grupe studenata okupljene oko koalicije i izabranih studentskih predstavnika koji pre svega žele da se bave studentskim interesima.

„Nijedan član nije iznad organizacije. Mi smo pre svega tim“, napisao je DEMOS i dodao da su njihovi kandidati, koji su na izborima dobili poverenje sutenata FPN tu isključivo zbog želje da se zalažu za potrebe i bolji položaj studenata.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS