Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUP zabranio održavanje šetnje na Evroprajdu, organizatori poručuju da ne odustaju - | K-013 Portal
evroprajd, setnja, zabrana, mup

MUP zabranio održavanje šetnje na Evroprajdu, organizatori poručuju da ne odustajuMinistarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je održavanje Parade ponosa, šetnje u okviru Evroprajda 2022 koja je trebalo da se održi u subotu, 17. septembra.

Razlog je bezbednost budući da je za taj dan zakazan kontraskup i postoji opasnost od sukoba te dve grupe.

Jedan od organizatora Goran Miletić istakao je za Novu nakon ove odluke da se bez obzira na odluku MUP-a "od šetnje ne odustaje".
 
"Mi smo 14:15 dobili obaveštenje od MUP da se ne dozvoljava šetnja i u rešenju je navedeno da je razlog zabrane bezbednost. To je sve što znamo trenutno. Naš pravni tim je već počeo da sprema žalbu policiju. U pitanju je ona prva žalba koja se podnosi u roku od 24 sata", rekao je Miletić.
 
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je ranije da će država stopirati održavanje šetnje zbog bezbednosnih razloga, ali da će konačnu odluku doneti 96 sati pre početka šetnje.
 
U ponedeljak na otvaranju Evroprajda organizatori su poručili da će šetati u svakom slučaju, te da je sramota što država ne dozvoljava svojim građanima da osvare svoja prava i slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.