Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Organizacija Prijatelji dece Srbije: Strogo sankcionisati medije zbog monstruozne neetičnosti - | K-013 Portal

Organizacija Prijatelji dece Srbije: Strogo sankcionisati medije zbog monstruozne neetičnosti

danka ilić, prijatelji dece srbije

Organizacija Prijatelji dece Srbije zatražila je danas od Ministarstva informisanja i telekomunikacija da hitno reaguje i da, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima, strogo sankcioniše medije koji na skandalozan, zastrašujuć, uznemirujuć i potpuno dehumanizovan način izveštavaju o smrti dvogodišnje devojčice.

Osim kršenja svih zakonskih odredbi, susrećemo se sa monstruoznom neetičnošću, kršenjem Kodeksa novinara Srbije, ali i svakog ljudskog dostojanstva, kao i empatije i pijeteta prema žrtvi i njenoj porodici, navedeno je u saopštenju.

Objavljeni sadržaji duboko su uznemirujući i štetni za svako dete koje sa njima dolazi u kontakt sa nesagledivim posledicama, a mediji su u obavezi da se vode javnim interesom, a ne da ga ugrožavaju.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je dužno da odmah preduzme zakonske mere protiv medija koji su direktno prekršili članove 88 i 91 Zakona o javnom informisanju i medijima, naveli su Prijatelji dece Srbije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS