Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Saobraćajna policija vrši pojačanu kontrolu vozila do 22. septembra - | K-013 Portal
roadpol, srbija, saobracajna policija

Saobraćajna policija vrši pojačanu kontrolu vozila do 22. septembraPripadnici  Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, na teritoriji Republike Srbije, do 22. septembra sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju.

Akcija se sprovodi u 30 evropskih zemalјa koje su članice organizacije ROUDPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope) i biće usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

        

Pored toga, posebna pažnja biće usmerena na otkrivanje prekršaja pešaka koji upotreblјavaju mobilni telefon i slušalice prilikom prelaska kolovoza.

Uporedo sa ovom akcijom biće sproveden i preventivni projekat ROUDPOL DANI BEZBEDNOSTI čiji je cilј da barem jednog dana nijedno lice ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope. U tu svrhu postavlјena je internet prezentacija https://www.roadpolsafetydays.eu/ putem koje se građani mogu upoznati sa cilјevima projekta, kao i da potpišu simbolično obećanje da će poštovati saobraćajne propise.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je u poslednjih nedelјu dana u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji poginulo 18 učesnika u saobraćaju, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a pogotovo na mlade vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju svoje bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.