Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Savo Manojlović: Fizički napad na mene tokom protesta organizovao pripadnik BIA - | K-013 Portal

Savo Manojlović: Fizički napad na mene tokom protesta organizovao pripadnik BIA

savo manojlovic, fizicki napad, protest

Direktor za kampanje „Kreni – Promeni“ Savo Manojlović izjavio je danas na suđenju protiv novina „Alo“, da je fizički napad na njega na mostu, tokom protesta protiv nasilja u Beogradu, prema njegovim saznanjima organizovao Marko Perezanović iz Bezbednosno informativne agencije (BIA), saopšteno je iz tog pokreta.

„Prema mojim saznanjima, napad na mene organizovao je Marko Perezanović iz BIA. Dok su ljudi prilazali, slikali i pozdravljali se sa mnom, nekoliko lica koja su već organizovali incidente na tom istom protestu protiv nasilja 19. maja prošle godine krenuli su sa provokacijama i dobacivanjem. Bio sam potpuno svestan da pokušavaju da me isprovociraju. Nasmejao sam se i pitao ih: ‘Šta je ovo'“, rekao je Manojlović na sudu.

U svom iskazu Manojlović je dodao i da, kada su napadači videli da on neće reagovati na provokacije, „jedan od njih je skinuo kaiš“, i sa još nekoliko lica se zaleteo na njega i probao da ga udari šnalom po glavi.

„Instiktivno sam izmakao glavu, šnala je prošla nekoliko centimentara od oka. U samoodbrani sam nogom šutno navedeno lice kako bih se zaštitio od novog udarca. Tada su se građani umešali između nas i oterali ih. U tom incidentu su i jednu ženu oborili i udarili“, rekao je Manojlović na sudu, zbog njegove tužbe protiv novina „Alo“.

Dodao je da je odmah nakon incidenta „Kreni-Promeni“ objavio snimak incidenta, na kome se sve to što je opisao i vidi.

„Mediji poput ‘Alo’, ‘Politike’, ‘Novosti’, portal ’24sedam’ i drugi, istog momenta su objavili sinhronizovane tekstove na portalima kako sam ja napao, tukao i šutirao drugu osobu. Bilo je jasno da je napad sinhronizovan sa ovim medijskim objavama. Iza organizacije napada prema mojim saznanjima, ponavljam, stoji Marko Perezanović, a medijske objave koordinišu se iz kabineta predsednika Republike“, kazao je Manojlović.

„Kreni-Promeni“ podseća da je, prema pisanju KRIK-a, Marko Perezanović načelnik BIA i lice koje se krije iza pseudonima „Markus“ u Skaj prepisci Škaljarskog klana, koji je, prema toj prepisci, trebao da pomogne da se izvrši pritisak na sudiju Apelacionog suda Duška Milenkovića, ne bi li osuđeni zbog trgovine narkoticima Darko Šarić dobio što manju zakonsku kaznu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS