Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Si odgovorio na pismo radnika železare u Smederevu - | K-013 Portal

Si odgovorio na pismo radnika železare u Smederevu

si djinping, zelezara smederevo

Kineski predsednik Si Đinping odgovorio je na pismo srpskih radnika železare HBIS Smederevo ohrabrivši ih da daju nove doprinose kinesko-srpskom prijateljstvu.

Kako prenosi Kineska medijska grupa, Si je rekao da se tokom državne posete Srbiji 2016. godine sastao sa radnicima železare u Smederevu i duboko osetio njihovu podršku saradnji od obostrane koristi Kine i Srbije, kao i njihova velika očekivanja za svetlu budućnost železare.

Predsednik Kine navodi da je iz njihovog pisma saznao da je zajedničkim naporima rukovodstva obe strane i samih radnika železara dobila novi izgled, pružajući snažnu podršku razvoju grada Smedereva.

„Veliko je zadovoljstvo saznati da je nakon ulaganja kineske kompanije čeličana brzo pretvorila gubitke u dobitke, i da garantuje posao za više od 5.000 zaposlenih, dok hiljade porodica uživaju u mirnom i srećnom životu“, naveo je u pismu kineski predsednik.

„Razvoj čeličane ne može se postići bez posvećenosti i napornog rada radnika, koji su marljivo radili na brzom rastu čeličane i napisali novo poglavlje u čeličnom prijateljstvu između Kine i Srbije“, dodao je.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS