Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U subotu u Beogradu promocija najmlađih oficira VS - | K-013 Portal
promocija oficira, beograd

U subotu u Beogradu promocija najmlađih oficira VS Svečanost povodom promocije najmladjih oficira Vojske Srbije (VS) biće održana u subotu, 17. septembra ispred Doma narodne skupštine u Beogradu.

Kako je najavljeno iz ministarstva odbrane, na svečanosti zakazanoj za 10 časova u prve oficirske činove biće promovisano 135 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA a najboljim kadetima biće uručeni pištolji sa posvetom.

„Vojnu akademiju završava 118 kadeta i kadetkinja 142. i 143. klase Vojne akademije, medju kojima je osam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i jedan kadet iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Medicinski fakultet VMA završava 17 mladića i devojaka 8. klase Medicinskog fakulteta VMA“, stoji u saopštenju.

Najbolji kadeti Vojne akademije su Miloš Kostić, prvi u rangu u vidu RV i PVO, sa ocenom 9,66, Aleksandar Nikolić, prvi u rangu u vidu Kopnene vojske, sa opštim uspehom 9,16 i Kristina Živanović, prva u rangu u službama sa prosečnom ocenom 9,96.

Najbolji kadet medicinskog fakulteta VMA je Mladen Hadži Makunčević, sa opštim uspehom 9,96.

Generalna proba svečanosti biće održana u petak 16. septembra, u 17 časova ispred Doma narodne skupštine a radi uvežbavanja protokola promocije, vazduhoplovi Vojske Srbije nadletaće područje Beograda 15. i 16. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.