Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlada dala garancije za održavanje Evroprajda - | K-013 Portal
evroprajd beograd

Vlada dala garancije za održavanje EvroprajdaVlada je dala garancije za održavanje Evroprajda, javljaju mediji.

Kako je organizatorima Evroprajda rečeno, predstavnici amabasada i evropska komesrka za ravnopravnost Helena Dali će šetati na današnjem Evroprajdu. Kako su rekli organizatori, ovakva odluka je doneta nakon što su predstavnici međunarodne zajednice dobili bezbednosne garancije od Vlade Srbije, potvrđeno je za N1.

Evropska prajd asocijacija saopštila je danas da je posle više nedelja intenzivnog međunarodnog pritiska premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da može da se održi šetnja u okviru Evroprajda, prenosi Euronews Srbija.
 
Kako se navodi u saopštenju, hiljadama aktivista na trasi šetnje koja će krenuti od Narodne skupštine priključiće se brojne diplomate, članovi Evropskog parlamenta, kao i drugi evropski i međunarodni lideri.
 
Organizatori Evroprajda su najavili za danas izmenjenu rutu šetnje, te će tako okupljanje biti isped Ustavnog suda odakle će krenuti oko 17.30 sati i šetati Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom, a Ulicom Ilije Garašanina će doći do
Stadiona Tašmajdan gde je zakazak koncert posle 18 sati.
 
Međutim, samo nekoliko sati pre početka Parade ponosa došlo je do prvih incidenata u Bulevaru kralja Aleksandra. Naime, jake snage policije blokirale su danas kod Glavne pošte u Takovskoj ulici okupljene protivnike Europrajda, među kojima je bio i raščinjeni monah Antonije. Okupljeni su izveštaču FoNeta rekli da nameravaju da spreče štetnju u okviru Evroprajda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.