Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Apelacioni sud otvara pretres za četiri člana Šarićeve grupe - | K-013 Portal

Apelacioni sud otvara pretres za četiri člana Šarićeve grupe

darko saric, sudjenje, pretres, sud, kokain, srbija, hronika, najnovije vesti

Pred Apelacionim sudom u Beogradu danas treba da počne drugostepeno suđenje četvorici pripadnika grupe Darka Šarića, koja se tereti za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Ovaj sud je nakon razmatranja žalbi na prvostepenu presudu iz decembra 2018. godine, odlučio da otvori pretres i sam izvede dokaze koje smatra ključnim za presuđenje u odnosu na Miloša Cajića, Vladimira Račića, Marka Račića i Bobana Stojiljkovića.

Pretres se ne odnosi se na Darka Šarića i ostale optužene, ali će konačna presuda u odnosu na sve biti doneta po okončanju ovog pretresa koji je zakazan za 10, 11. i 12. Jun.

Pretres će biti održan u sedištu Apelacionog suda u Nemanjinoj ulici u Beogradu i njemu će javnost moći da prisustvuje.

Apelacioni sud je zimus na višednevnoj sednici razmatrao žalbe tužilaštva za organizovani kriminal, optuženih i njihovih branilaca.

Tužilaštvo je tražilo da se Šariću poveća kazna tako da se osudi po strožem zakonu, dok su optuženi i sam Šarić tvrdili da nema dokaza protiv njih.

Specijalni sud u Beogradu je nakon ponovljenog suđenja, 10. decembra 2018. godine prvostepenom presudom osudio Darka Šarića na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora kao organizatora kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain, a njegove saradnike i pripadnike grupe na kazne od godinu do 15 godina zatvora, dok je dvojicu oslobodio od optužbi za pomaganje izvršiocima posle izvršnog krivičnog dela.

Pošto je postupak već jednom bio vraćen na ponovno suđenje, jer je 2016. godine ukinuo prvostepenu presudu, Apelacioni sud sada treba da donese konačnu-pravosnažnu presudu o ovom slučaju.

On može da prvostepenu presudu potvrdi ili je preinači u pogledu odluke o kaznama (da ih smanji ili poveća) ili drugim detaljima.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city