Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Apelacioni sud u Nišu potvrdio doživotnu robiju otmičaru devojčice (12) - | K-013 Portal

Apelacioni sud u Nišu potvrdio doživotnu robiju otmičaru devojčice (12)

apelacioni sud nis, otmica devojcice

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Nišu kojom je Ninoslav Jovanović (48) iz sela Malča osudjen na doživotnu robiju za otmicu i produženo krivično delo silovanja čija je žrtva bila dvanaestogodišnja devojčica.

Viši sud izrekao je doživotnu robiju Jovanoviću 5. januara ove godine i to je prvi put da je neko lice dobilo najtežu kaznu, od stupanja na snagu novog Krivičnog zakonika.

Obrazlažući odluku da mu se izrekne kazna doživotnog zatvora, sudija Višeg suda Tamara Savić je naglasila da Jovanović predstavlja trajnu opasnost za društvo.

Savić je navela da je Jovanović pokazao da boravak u zatvoru od 25 godina nije uticao na njega i da je po protoku kratkog vremena ponavljao dela.

„Iz zatvora je izašao decembra 2018. pa je ponovo bio na robiji do marta 2019. godine, ali je delo ponovio. Njegovo puštanje na slobodu bilo bi rizik po novu žrtvu, ovo je jedina kazna koja će ga sprečiti da ponovo izvrši isto delo“, rekla je prilikom izricanja presude sudija Savić.

BIG PENA PARTY, BIG Pančevo

Ona je dodala da se Jovanović u završnoj reči izvinio i rekao da se kaje, ali da tu izjavu sud nije prihvatio kao iskrenu.

Jovanović se nalazi u niškom Kazneno-popravnom zavodu od 5. januara 2019. godine, otkako je uhapšen.

Na odluku Apelacionog suda ima pravo izjavljivanja vanrednih pravnih lekova, ali oni ne odlažu izvršenje kazne i on će iz pritvorske jedinice biti prebačen medju ostale osudjenike.

Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, je dvanaestogodišnju devojčicu iz Suvog Dola oteo 20. decembra 2019. godine na putu do škole, a devojčica je pronadjena nakon desetodnevne potrage u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca, vatrogasaca i dobrovoljaca.

Tokom otmice, devojčica je pretrpela užasno zlostavljanje i nakon pronalaska u selu Pasjača, bila je hospitalizovana u niškom Kliničkom centru, srećom sa lakšim fizičkim povredama.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.