Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Baka Olivera zbog časa engleskog kažnjena sa 50.000 dinara - | K-013 Portal

Baka Olivera zbog časa engleskog kažnjena sa 50.000 dinara

Baka Olivera, koja je široj javnosti u Srbiji postala poznata nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kome se čuje kako objašnjava policajcima da je bila na času engleskog jezika i da se zbog toga našla na ulici, uprkos tome što je na snazi apsolutna zabrana kretanja za starije od 65 godina, osuđena je prekršajno na 50.000 dinara zbog kršenja ove mere.

Starica je podsetimo, nedavno zatečena u blizini Trga republike, iako je za penzionera striktno zabranjen izlazak iz domova tokom vanrednog stanja u Srbiji, koje je uvedeno zbog pandemije koronavirusa.

Iako su mediji preneli da je Prekršajni sud u Beogradu osudio Oliveru na novčanu kaznu od 150.000 dinara zbog kršenja mere zabrane kretanja, iz ove institucije naveli su za portal Nova.rs da je starica dobila minimalnu kaznu od 50.000 dinara. Inače, ova odluka još uvek nije pravosnažna.

Podsetimo, Olivera je javnosti postala poznata nakon što je na internetu pojavio hit snimak na kojem ona objašnjava policijskim službenicima da je zabranu kretanja prekršila zbog “časa engleskog”.

“Bila sam na času engleskog, kod moje prijateljica koja ima vremena”, rekla je baka.

Ipak, ubrzo se na društvenim mrežama pojavilo još nekoliko fotografija ove starice po gradu. Na jednoj se vidi kako ispija piće u kafiću, dok na drugoj sedi u jednom lokalu brze hrane.

(Nova.rs)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.