Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bekstvo iz Šošenka na srpski način: Osuđenici u Smederevu kopali tunel kroz podrumski magacin - | K-013 Portal

Bekstvo iz Šošenka na srpski način: Osuđenici u Smederevu kopali tunel kroz podrumski magacin

smerevo, kopanje tunela, osudjenici

Petorica zatvorenika Okružnog zatvora u Smederevu pokušali su da prokopaju prolaz kroz magacin u podrumu i da pobegnu.

Kako je saopštila Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, razotkriven je plan petorice osuđenika koji su već neko vreme planirali bekstvo, piše Politika.
 
 
"Osuđenici su bili radno angažovani u kuhinji i vešeraju, što im je omogućilo da se neometano kreću u više zatvorskih prostorija. Plan im je bio da iskoriste alat iz zavodske radionice za kopanje prolaza u podrumskom magacinu za hranu kako bi pokušali da pobegnu iz zatvora, što su oni priznali i u svojim izjavama", navode iz UIKS.
 
Ovi osuđenici nisu bili smešteni u istoj sobi, a kontakt su uspostavili tokom radnog angažovanja.
 
Zatvorenici su odmah prebačeni iz poluotvorenog u zatvoreno odeljenje zavoda i protiv njih će biti podnete disciplinske prijave za teži prestup - pripremanje bekstva.
 
 
"Reč je o osuđenicima koji su izdržavali kazne na različita krivična dela - laku telesnu povredu, šumsku krađu, tešku krađu i izazivanje opšte opasnosti", rečeno je za Politiku u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.
 
Kako Politika nezvanično saznaje, pretpostavlja se da su osuđenici hteli bekstvom da izbegnu nove višegodišnje zatvorske kazne.
Naime, trebalo je uskoro da započnu izdržavanje novoizrečenih, strožih sankcija.

Na to ukazuje podatak da se među njima nalaze i osuđenici kojima kazne ističu početkom februara, odnosno marta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS