Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Biciklista sa povredom kičme izvučen sa nepristupačnog terena na Fruškoj gori - | K-013 Portal

Biciklista sa povredom kičme izvučen sa nepristupačnog terena na Fruškoj gori

gorska sluzba spasavanja, nacionalni park fruska gora

Akcija spasavanja bicikliste koji je povređen na Fruškoj gori uspešno je okončana, potvrđeno je Tanjugu iz Gorske službe spasavanja (GSS).

GSS je saopštila je da je akcija spasavanja trajala skoro dva sata, kao i da je povređeni biciklista je transportovan sa nepristupačnog terena kuda vozilo nije moglo da prođe i predat Hitnoj pomoći.

Iz javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora" saopšteno je da je biciklista izvučen sa povredama kičme.

Čuvarska služba tog preduzeća izašla je na teren po pozivu Gorske službe spasavanja, zbog povrede bicikliste na slabo pristupačnom delu šume kod lokaliteta "Masna ćupa".

Uz ekipu GŠ i Čuvarsku službu NPFG akciji spasavanja pristupila je i Hitna pomoć koja je konstatovala povrede kičme kod povređenog bicikliste.

Nakon imobilizacije povređenog bicikliste, on je na nosilima izvučen do ambulantnog vozila.

Javno preduzeće " Nacionalni park Fruška gora" apeluje na sve svoje posetioce da se prilikom aktivnog boravka u prirodi pridržavaju svih propisanih pravila ponašanja u prirodi posebno vodeći računa o sopstvenoj bezbednosti ali i bezbednosti drugih.

(Tanjut)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.