Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website BNS: Zbog obljube ćerke i navođenja na prostituciju 20 godina zatvora - | K-013 Portal

BNS: Zbog obljube ćerke i navođenja na prostituciju 20 godina zatvora

banatsko novo selo, vlajko jović

Viši sud u Pančevu javno je objavio prvostepenu presudu kojom je okrivljeni Jović Vlajko (1977) iz Banatskg Novog Sela oglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela obljuba zloupotrebom položaja i trgovina ljudima i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u maksimalnom trajanju od 20 godina u kojoj se ima uračunati vreme provedeno u pritvoru, a povodom optužnice Višeg javnog tužilaštva u Pančevu od 13.07.2020. godine.

Takođe, prema okrivljenom je produžen pritvor do upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Okrivljenom se optužnicom stavljalo na teret da je u vremenskom periodu od marta do aprila 2020. godine u Banatskom Novom Selu, zloupotrebom svog položaja roditelja naveo na obljubu maloletno lice koje mu je povereno radi staranja i vaspitavanja, tako što je u svojoj kući u dva navrata izvršio obljubu sa svojom maloletnom ćerkom rođenom 2003. g odine a tokom jedne od obljuba tražio od nje da drži uključenu kameru na mobilnom telefonu, na koji način je napravljen snimak seksualnog čina.

Takođe, okrivljenom se optužnicom stavljalo na teret da je od početka 2019. godine do aprila 2020. godine u Banaskom Novom Selu, zloupotrebom poverenja i odnosa zavisnosti, te teških prilika svoje maloletne ćerke, vrbovao istu da se prostituiše tražeći da na taj način zarađuje novac, u koju svrhu je pozivao i dovodio migrante u kuću i nudio im oštećenu za prostituciju,a takođe u svrhu pribavljana klijenata, podelio preko jedne društvene mreže sa više različitih naloga snimak seksualnog čina između njega i oštećene kao i tri njene nage fotografije koje je sam načinio, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva prosleđenog K-013 redakciji.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.