Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Carina: U rezervnom točku autobusa 11.000 cigareta - | K-013 Portal

Carina: U rezervnom točku autobusa 11.000 cigareta

uprava carina, carinski prekrsaj, cigarete, autobus

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Batrovci 3. novembra 2020. godine, sprečili pokušaj jednog vozača autobusa da prokrijumčari 11.000 cigareta, koje je „spakovao“ u unutrašnjost rezervnog točka.

Prekršaj je otkriven kada je tokom popodneva na red za redovnu carinsku kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao autobus bujanovačkih registarskih oznaka, na putu ka Švajcarskoj.

Na zahtev granične policije autobus je skeniran i tom prilikom su u predelu rezervnog točka uočene nepravilnosti i odstupanja.

Tada je na skener uređaju pregledan samo rezervni točak, kada je postalo jasno da je on umesto vazduhom ispunjen nekim drugim sadržajem.

Nakon demontaže iz njegove unutrašnjosti izvađeno je 11.000 cigareta „vinston blu“ sa akciznim markicama tzv. Kosova.

Protiv 49-godišnjeg vozača iz Velikog Trnovca pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do kada će krijumčarene cigarete biti zadržane.

(Uprava carina)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.