Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Carinici na Gradini zaplenili 860 kutija duvana za šmrkanje - | K-013 Portal

Carinici na Gradini zaplenili 860 kutija duvana za šmrkanje

uprava carina, duvan za smrkanje, carinski prekrsaj, duvan

Carinici su 8. februara 2022. godine na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja 860 kutija duvana za šmrkanje skrivenog u plafonu, i na još nekoliko mesta, u jednom kamionu.

Pokušaj krijumčarenja ovog akciznog proizvoda koji je sve popularniji, naročito među mladima, otkriven je u kamionu turskih registarskih oznaka koje se iz Nemačke kretao ka Turskoj, saopštila je Uprava carina.

Tokom kontrole kabine kamiona, carinici su otkrili da se u plafonu, ispod tapacirunga, nalazi tajna pregrada ispunjena kutijama snusa odnosno duvana za šmrkanje.

Kutije duvana za šmrkanje bile su zalepljene jedna za drugu, pa su ih carinici praktično izvlačili iz skrivenog bunkera.

Daljom kontrolom utvrđeno je da su kutije ovog akciznog prozvoda bile skrivene na još nekoliko mesta u kamionu (ispod kreveta i ispod gume u prostoru namenjenom za alat) i da ih je ukupno bilo 860.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.