Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Carinski pas na Horgošu otkrio autobus pun krijumčarenih cigareta - | K-013 Portal

Carinski pas na Horgošu otkrio autobus pun krijumčarenih cigareta

Horgoš, Horgošu, autobus, carina, pas, psa, cigareta, cigarete, hronika, krijumčarenje, najnovije vesti

Carinici su juče zahvaljujući reakciji carinskog psa obučenog za otkrivanje duvana i duvanskih proizvoda na graničnom prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje gotovo 3.000 paklica skrivenih cigareta.

Krijumčarenje je otkriveno kada je na red za izlaznu kontrolu došao prazan autobus kosovskih registarskih oznaka koji se sa AP KiM uputio ka Švajcarskoj gde je trebalo da pokupi putnike.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave vozači su rekli da sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, kada je u autobus ušao carinski pas, ženka belgijskog ovčara malinoa, situacija se promenila.

Hera je počela da grebe mesto u autobusu na kome je osetila miris duvana za čije prepoznavanje je prošla specijalnu obuku.

Carinici su po njenoj reakciji znali da treba dodatno da istraže prostor između toaleta i prtljažnika autobusa, pa su odlučili da autobus pregledaju i na carinskom mobilnom skeneru.

Ubrzo je i snimak sa skenera potvrdio da je Hera bila u pravu, te da se između ova dva mesta u autobusu nalazi skriveni bunker ručne izrade.

Nakon što su razmontirali taj deo autobusa pred carinicima se ukazala gomila od gotovo 3.000 tesno naslaganih paklica raznih cigareta sa akciznim markicama Srbije i AP KiM.

Među cigaretama najviše je bilo plavog ''vinstona'', čak 2.000 paklica

Sve otkrivene cigarete privremeno su zadržane do okončanja prekršajnog postupka protiv 38-godišnjeg vozača iz Bujanovca.

(Uprava carina)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS

Najnovije: Na portalu

craft beer jun 2024 big pancevo 460x600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city