Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website CEO VRH "PAO" ZBOG KORUPCIJE: Uhapšen predsednik opštine i njegovi najbliži saradnici - | K-013 Portal

CEO VRH "PAO" ZBOG KORUPCIJE: Uhapšen predsednik opštine i njegovi najbliži saradnici

Predsednik opštine Požega Milan Božić (SNS) kao i vrh tog opštinskog rukovodstva uhapšeni su jutros zbog zloupotrebe služebnog položaja, saznaje „Blic“.

Kako ovaj lista saznaje, pored predsednika opštine Milana Božića uhapšeni su i njegovi najbliži saradnici; predsednica Skupštine opštine Zorica Mitrović, njen suprug Milenko Mitrović, kao i načelnik opštinske uprave Velimir Maksić.

„Danas u ranim jutarnjim časovima pripadnici MUP-a Srbije, Odseka za borbu protiv korupcije iz Užica, izvršili su pretresanje stana i drugih prostorija vlasništvo Milana Božića, predsednika opštine Požega, Zorice Mitrović, predsednice Skupštine opštine Požega, i Velimira Maksića, načelnika Opštinske uprave Požega, nakon čega su isti privedeni i po saslušanju u svojstvu osumnjičenih, prema imenovanima će biti primenjena mera zadrzavanja do 48 sati. Isti su osumnjiceni da su izvrsili više koruptivnih krivičnih dela“, saopšteno je iz MUP-a.

Takođe, kako je saopštio kraljevački MUP, uhapššen je i V. G. (1970), odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina Gorski Ivanjica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi s javnom nabavkom i krivično delo falsifikovanje isprave.

Budžet opštine najmanje je oštećen za milion i po dinara, a spisak malverzacija i krivičnih dela ove formacije je poduži.

(Blic)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.