Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Četvorica bivših pripadnika DB-a osuđena na ukupno 100 godina zatvora za ubistvo Slavka Ćuruvije - | K-013 Portal

Četvorica bivših pripadnika DB-a osuđena na ukupno 100 godina zatvora za ubistvo Slavka Ćuruvije

slavko curuvija, ubistvo slavka curuvije

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu proglasilo je krivim četvoricu nekadašnjih pripadnika državne bezbenosti (DB) za učešće u ubistvu novinara i vlasnika "Dnevnog Telegrafa" Slavka Ćuruvije.

Četvorica šefova Državne bezbednosti (DB) osuđeni su danas u Specijalnom sudu zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije na ukupno 100 godina zatvora.

Predsednica sudskog veća Snežana Jovanović saopštila je na početku objave presude da su članovi tročlanog sudskog veća većinom glasova doneli odluku da se optuženi za ovo ubistvo "oglašavaju krivim" i nastavila čitanje izreke presude, nakon čega će objaviti kazne na koje ih osuđuje, a potom i obrazloženje.

Zbog podstrekavanja na ubistvo, krivim su proglašeni tadašnji šef DB-a Radomir Marković i šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, dok su kao saizvršioci ubistva krivim proglašeni bivši operativac beogradskog centra Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB-a Miroslav Kurak, koji je u bekstvu, pa mu je presuda izrečena u odsustvu.

Ovo je druga prvostepena presuda, a prvom, koja je ukinuta, bili su osuđeni na ukupno 100 godina zatvora.

Marković nije privođen iz zatvora u Požarevcu "Zabela" po sopstvenoj želji da ne prisustvuje izricanju presude.

Izricanju presude prisustvuje predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.