Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dijana Hrkalović ostaje u pritvoru - | K-013 Portal

Dijana Hrkalović ostaje u pritvoru

dijana hrkalovic, pritvor

Apelacioni sud potvrdio je odluku Specijalnog suda od 21. januara, kojom je za još 30 dana produžen pritvor bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, osumnjičenoj za trgovinu uticajem.

Žalba branilaca na rešenje o produženju pritvora je odbijena kao neosnovana, precizirala je portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.Dijani Hrkalović je pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva.

Ona je prvobitno bila uhapšena 15. oktobra i u pritvoru je ostala do 10. decembra, kada joj je bio ukinut odlukom Specijalnog suda, nakon što je tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv nje.

Tužilaštvo se žalilo na tu odluku, pa joj je pritvor ponovo određen 14 dana kasnije.

Inače, Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) zakazalo je za 2. mart početak suđenja bivšoj državnoj sekretarki, kao i još dvojici bivših policijskih funkcionera koji se terete zajedno sa njom.

Optužnim predlogom tužilaštva, Hrkalović se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.