Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dodatno proširena istraga zbog primanja mita u Ministarstvu poljoprivrede - | K-013 Portal

Dodatno proširena istraga zbog primanja mita u Ministarstvu poljoprivrede

ministarstvo poljoprivrede, mito

Tužilaštvo za organizovani kriminal dodatno je, drugi put za nekoliko dana, proširilo istragu u slučaju koji se vodi protiv pomoćnice ministra poljoprivrede Darije Janjić Nišavić i Čedomira Draškovića za primanje, odnosno davanje mita u vezi sa javnim nabavkama.

Ovog puta istraga je proširena zbog još jednog krivičnog dela koje se Janjić Nišavić stavlja na teret, a to je zloupotreba službenog položaja, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Prošle sedmice istraga je proširena na još jednu osumnjičenu - Helgu Stojanović, koja je bila šef Odseka za javne nabavke u Ministrstvu poljoprivrede, kojoj se na teret stavlja da je izvršila krivično delo - zloupotreba službenog položaja u javnim nabavkama.

Stojanovićeva je bila predviđena za svedoka u ovoj istrazi, ali joj status ubrzo promenjen u osumnjičenu.

Njoj nije određen pritvor, za razliku od Janjić Nišavićeve i Draškovića, koji su uhapšeni 9. oktobra i nalaze se u pritvoru, koji im je dva dana kasnije odredio sud zbog opasnosti da će uticati na svedoke u istrazi.

Janjić Nišavićeva i Drašković su se na saslušanju u istrazi branili ćutanjem, dok je Stojanović iznela svoju odbranu.

Kako je nakon njihovog hapšenja saopštilo tužilaštvo, sumnja se da je Janjić Nišavićeva od osumnjičenog primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

"Osumnjičenoj je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci", navelo je tužilaštvo.

Detalji nove krivične prijave koja tereti Janjić Nišavić za zlouptrebu službenog položaja nisu saopšteni.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city