Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gorska služba spasavanja: Helio spasavanje povređenog muškarca sa Kopaonika - | K-013 Portal

Gorska služba spasavanja: Helio spasavanje povređenog muškarca sa Kopaonika

gorska sluzba spasavanja, kopaonik gss

U saradnji sa helikopterskom jedinicom MUP-a, Skijalištem Srbije i lekarima iz trauma centra na Kopaoniku Gorska služba spasavanja je uspela da završi složenu akciju spasavanja muškarca srednjih godina sa teškom povredom glave koju je dobio na stazi Krčmar na Kopaoniku.

Akcija spasavanja završena je u rekordnom roku, za nešto manje od tri sata, i povređeni muškarac transportovan je u Klinički centar Srbije. U akciji spasavanja učestvovalo je pet spasilaca Gorske službe spasavanja.

U akciji spasavanja korišćena je usluga hitnog medicinskog transporta helikopterom, koja je od ove godine dostupna na Kopaoniku zahvaljujući nedavno potpisanom Sporazumu o saradnji između helikopterske jedinice MUP-a, Skijališta Srbije i Gorske službe spasavanja.

Od početka saradnje sa helikopterskom jedinicom MUP-a 27 spasilaca Gorske službe spasavanja završilo je orjentaciju u radu sa helikopterom.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.