Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Horgoš: Kesa sa hranom puna neprijavljenih evra - | K-013 Portal

Horgoš: Kesa sa hranom puna neprijavljenih evra

neprijavljeni evri, Uprava carina, carina, Horgoš, hronika

Carinici su juče na Horgošu, u saradnji sa policijom, otkrili gotovo 75.000 neprijavljenih evra, od čega je do okončanja postupka pred sudom zadržano skoro 45.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "mercedes" nemačkih registarskih oznaka, kojim je ka Gnjilanu putovalo troje srpskih državljana albanskog porekla.

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje svo troje putnika su odgovorili odrično, rekavši da osim ličnog prtljaga sa sobom nose i po 5.000 evra po osobi.

Da to nije istina ispostavilo se već na samom početku kontrole, kada su carinici u torbi sa hranom koja se nalazila ispod nogu suvozača, pronašli papirnu kesu sa 50.000 evra.

Potom je i u koferu vozača pronađen koverat sa 17.000 neprijavljenih evra, dok su putnici u torbama i novčanicima imali ukupno još 7.600 evra.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra koliko se bez prijavljivanja može preneti preko granice.

(Uprava carina)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.