Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Korisnici WhatsApp aplikacije na meti internet prevare - | K-013 Portal

Korisnici WhatsApp aplikacije na meti internet prevare

whatsapp, posta srbije, internet prevara

Pošta Srbije otkrila je novu prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe "Post Express", a meta su korisnici aplikacije WhatsApp i nekih sajtova za kupoprodaju.

U pitanju je fišing prevara odnosno pokušaj krađe podataka građana.

Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici "Post Express" usluge, koja nije u vlasništvu JP Pošta Srbije, a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica.

"Ističemo da ni Pošta Srbije, ni Post Express ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke. U sklopu mera koje preduzima na sprečavanju i otkrivanju prevarnih aktivnosti, Pošta Srbije obavestila je i MUP Srbije - Odeljenje za visokotehnološki kriminal kako bi preduzeli mere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela", navela je Pošta Srbije u saopštenju.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, građanima je na raspolaganju Kontakt centar Pošte Srbije, čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.