Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website „Malčanski berberin“ osuđen na kaznu doživotnog zatvora - | K-013 Portal

„Malčanski berberin“ osuđen na kaznu doživotnog zatvora

malcanski berberin

Viši sud u Nišu osudio je danas na doživotni zatvor Ninoslava Jovanovića, poznatog kao "malčanski berberin", povodom optužbi za kidnapovanje i zlostavljanje 12-godišnje devojčice M.K. krajem 2019. godine.

Ovo je najteža moguća kazna, a ovo je prvi put da sud u Srbiji izrekao kaznu doživotnog zatvora, od kada je ova sankcija uvedena u naš pravni sistem i počela da se primenjuje od 1. decembra 2019. godine.

On nije prisustvovao objavi presude, odnosno nije bio privođen iz pritvora u kome boravi tačno godinu dana, od hapšenja 5. januara prošle godine.

U sudnici su presudu pored brojnih novinarskih ekipa ispratili roditelji Jovanovićeve žrtve.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana ima pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Nišu.

Sud je Jovanoviću danas takođe produžio pritvor.

Iako je ceo krivični postupak, uključujući suđenje, bio zatvoren za javnost zbog zaštite interesa maloletne žrtve, presuda je javno objavljena.

Krivična dela za koja se tereti Jovanović, kao i detalji suđenja ostali su nepoznati zbog isključenja javnosti.

Jovanović je višestruki povratnik, koji je više od 20 godina proveo u zatvorima, a sada se nalazi u pritvoru.

On je devojčicu iz sela Suvi do oteo 20. decembra 2019. godine i zlostavljao je desetak dana, nakon čega je ona pronađena, a on je uhapšen sedam dana kasnije.

Više javno tužilaštvo u Nišu u martu prošle godine je podiglo optužnicu protiv Jovanovića, ali zbog zaštite interesa maloletnice nije htelo da saopšti pravnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje ga tereti.

Istraga je protiv Jovanovića sprovedena je zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim.

(Tanjug)

On je, kako se sumnja, 20. decembra, u selu Suvi presreo devojčicu na putu do škole i oteo je. Ona je 29. decembra pronađena u selu Jasenovik u jednoj vikendici, nakon 10 dana velike policijske potrage.

Bila je ošišana, sa modricama po telu i smeštena u Klinički centar u Nišu radi oporavka.

Jovanović je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na kazne od 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS