Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Na Horgošu zaplenjeni hijaluronski fileri vredni više od tri miliona dinara - | K-013 Portal

Na Horgošu zaplenjeni hijaluronski fileri vredni više od tri miliona dinara

uprava carina, carinski prekrsaj, batrovci

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja hijaluronskih filera vrednih preko tri miliona dinara.

Slučaj je otkriven oko ponoći kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kombi marke mercedes, bečkih registarskih oznaka, koji je vukao prikolicu sa polovnim vozilom za uvoz.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, 42-godišnji vozač iz Kovina i četvoro njegovih saputnika su rekli da nemaju ništa sem ličnih stvari, dok je vozač prijavio polovni golf koji želi da uveze.

Detaljnom kontrolom kombija utvrđeno je da se u prtljažniku nalaze tri kartonske kutije za koje je vozač rekao da se radi o pošiljci koju je preuzeo na prevoz do Novog Sada, ali da nije upoznat sa njenim sadržajem.

Čim su otvorili kutije, carinici su ugledali pregršt neprijavljenih kozmetičkih proizvoda - hijaluronskih filera koji se koriste za luksuzne kozmetičke tretmane, a čija je vrednost procenjena na 3.107.619 dinara.

Reč je o 510 kozmetičkih proizvoda marke '' Princess' ' i to: 320 komada '' Princess Filler 1ml' ', 180 komada '' Princess Volume 1ml'' i 10 komada '' Princess Rich 1ml' ', koji se u kozmetologiji koriste za podmlađivanje kože i korekciju bora.

Kako je vrednost robe veća od vrednosti trećine vozila kojom je krijumčarena i kombi je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, čime je i vrednost prekršaja uvećana, pa iznosi nepunih 3,7 miliona dinara.

Podsetimo da su carinici gotovo identičan slučaj osujetili i 15. oktobra na graničnom prelazu Batrovci, kada je otkriven kombi pun neprijavljenih hijaluronskih filera i injekcija za neinvazivnu liposukciju.

(rtv)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS

Najnovije: Na portalu

craft beer jun 2024 big pancevo 460x600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city