Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Navijači FK Rad pravosnažno oslobođeni za ubistvo Žanića - | K-013 Portal

Navijači FK Rad pravosnažno oslobođeni za ubistvo Žanića

navijaci fk rad, fk rad, ubistvo

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Dejana Rutalja i Aleksu Vasiljevića od optužbi za ubistvo Ognjena Žanića u parku na Čukarici 24. maja 2018. godine.

Mediji su preneli da su sva trojica bili navijači FK Rad.

Ovom odlukom Apelacionog suda koje je objavljena na njegovom sajtu, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz marta ove godine kojom je Rutalj oslobođen optužbe i za ubistvo i za nedozvoljeno nošenje pištolja, a Vasiljević za ubistvo.

Rutalj i Vasiljević su bili optuženi da su 24. maja 2018. godine, u parku na Čukarici, ubili Žanića, pošto su ga prethodno "navukli" da tu dođe.

Međutim, prema stavu sudova, nije bilo dokaza koji bi ukazivao da je Rutalj kritičnog dana nosio revolver i ispalio tri hica u ubijenog, niti da je prethodno Vasiljević odvlačio pažnju Žiniću.

"Nijedan od ispitanih svedoka nije video trenutak kada je došlo do izvršenja krivičnog dela, niti lice koje je ispalilo projektile ka telu oštećenog, a okrivljeni su nakon pucnjave pobegli sa lica mesta, te sud nije mogao da izvede bilo kakav zaključak vezano za ubistvo oštećenog", naveo je Apelacioni sud.

Osim toga, na mestu događaja nisu pronađeni biološki tragovi Rutalja, nije mu je uzimana parafinska rukavica, pištolj iz koga je pucano nikada nije pronađen.

Pri tome, kako je dodao sud, nijedan dokaz ne upućuje na zaključak da je na Žanića pucano zbog eventualnog sukoba sa okrivljenima.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS